Gjorde sin tredje hole-in-one på samme hull!

Tro det eller ei: Under en seniorturnering nylig gjorde Lars Tore Sviggum sitt tredje hole-in-one på hull 6 på Egersund Golfklubb.

Publisert

Å gjøre hole-in-one er noe kun et fåtall golfspillere er heldige å få oppleve i løpet av livet sitt, og ifølge Sports Illustrated er sannsynligheten for en amatør å gjøre hole-in-one på et par 3-hull 45 000 til 1. For en proff er derimot sannsynligheten 756 til 1.

Men hva er sannsynligheten for å gjøre hole-in-one på samme hull utrolige tre ganger?

Det klarte nemlig Lars Tore Sviggum nylig under en seniormedal-turnering på Egersund GK. Han rappet til med åtterjernet på det 134 meter lange sjette hullet, og ballen landet 30 centimeter fra hullkanten og forsvant rett ned i koppen.

Det var hans tredje hole-in-one på dette hullet, og hans fjerde totalt (!) på hjemmebanen.

– Det var veldig kjekt. Det er en veldig stor og peanøttformet green på det hullet, så det har vært ganske forskjellige slag hver gang, forteller Lars Tore på telefon til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Han sier det er vanskelig å sette fingeren på hva han liker så godt med hullet. Det er uansett ikke noen tvil om at han er proppfull av selvtillit hver gang han pegger opp der nå.

– Det krever en god porsjon flaks for å gjøre hole-in-one, men når det skjer så mange ganger, må det vel være dyktighet?

– Hehe, man må jo ha flaks for at den skal gå i hullet. Men man kan jo ikke få HIO hvis man ikke klarer å slå nærme, smiler Lars Tore, som står oppført i Golfbox med respektable 4,6 i handicap, som gjør ham til en av klubbens beste spillere.

På spørsmål om gleden er den samme på hole-in-one nummer fire som på den første, svarer han kontant:

– Nei!

– Det er så klart noe helt spesielt når man klarer det for første gang, men for min del var den andre den mest spesielle. Den dagen stod flagget gjemt bak bunkeren helt på høyre side, og det blåste kraftig motvind fra høyre. Jeg hadde litt for lite kølle og slo en kraftig draw som gikk rett i hullet. Det var spesielt!

Powered by Labrador CMS