HICKORY-GOLF//

Går sammen for å bevare golfens stolte tradisjoner

Lørdag ble Norsk Hickorygolf Selskap stiftet. I august blir det storturnering på Oslo GK.

Norsk Hickorygolf Selskap
Fire av de åtte stifterne i Norsk Hickorygolf Selskap: Fra venstre Lars Otto Bjørnland (Gamle Fredrikstad GK), Stein Jodal (Larvik GK), Claus Mæland (Kongsvinger GK) og Jens N. Engelstad (Oslo GK).
Publisert Sist oppdatert

Rundt om i verden er det stadig flere golfere som vender blikket bakover. Søken etter å fordype seg i historien og utøve golfspillet slik man gjorde for over hundre år siden vokser med stormskritt. Spesielt da den store golfboomen feide over Storbritannia midt på 1800-tallet.

I Norge ble den første turneringen spilt på Setnesmoen i Åndalsnes. Det var Rauma Golfklubb som var først ute i 1905. I dag teller Norges Golfforbund over 135.000 medlemmer fordelt på 172 klubber.

Nå har en gjeng historieinteresserte golfere her hjemme tatt opp hansken for å bevare og forvalte golfhistorien. Ikke minst for å utøve hickorygolf slik man gjorde fra rundt 1830 og drøyt hundre år frem i tid. 

Åpen dag på Oslo GK

Lørdag 27. januar 2024 gikk åtte hickorygolfinteresserte sammen og stiftet Norsk Hickorygolf Selskap. Det skjedde på Oslo Golfklubb. Samme dag hadde klubben invitert til åpen dag slik at alle som ønsket fikk prøve seg på hickorygolf i simulatorene. Og det ble en suksess.

Hickory
Det var mange interesserte som møtte opp på Golfland i Oslo GKs klubbhus for å kjenne på og prøve hickorygolf. Her er det Claus Mæland som veileder.

De åtte stifterne er spesielt opptatt av å holde på de grunnleggende verdiene og tradisjonene i golfsporten slik at disse kan føres videre til kommende generasjoner med golfere. 

Flere juniorer som hadde vanlig trening under åpen dag i Oslo GK viste stor interesse og nysgjerrighet for å teste ut hickorykøller. En junior vartet opp med en drive på 240 meter med en over hundre år gammel hickorykølle med treskaft og trehode.

Storturnering i august

De åtte stifterne er: Claus Mæland (Kongsvinger GK), Jens N. Engelstad (Oslo GK), Stein Jodal (Larvik GK), Hilde Kristin Bendixen (Oslo GK), Lars Otto Bjørnland (Gamle Fredrikstad GK) og de tre proene Fraser Mudie (Mørk GK), Stephen Newey (Oslo GK) og Henrik Björelind (Larvik GK). 

Stein Jodal ble valgt historiens første styreleder i Norsk Hickorygolf Selskap.

NB! 31. august skal det første åpne norske hickorymesterskapet i golf arrangeres på Bogstad i anledning Oslo KGs 100 års jubileum. Et internasjonalt mesterskap som vil tiltrekke seg spillere fra mange land. Parallelt blir det en turnering åpen for alle. Også for de som ikke har eget utstyr.

Powered by Labrador CMS