Hovland-besøk ga ny banerekord i Lofoten

Begge gikk seirende ut av «duellen» da to av Norges største golfkjendiser møttes til dyst.

Publisert

Golfstjernen Viktor Hovland har i det siste tilbrakt noen dager i Nord-Norge for å blant annet spille Lofoten Links, en av Norges vakreste og mest anerkjente golfbaner. Sammen med Kevin André Wright, Sander Stavnar og Sander Henden har de spilt den famøse banen flere ganger de siste dagene.

I kjent nordnorsk stil var det vekslende vær i starten av uken før det endelig klarnet noe opp torsdag. Da satte verdens niende beste spiller ny banerekord med 63 slag fra back tee (-8). 

Frode Hov, daglig leder hos Lofoten Links, synes det var gøy med celebert besøk. 

– Det var kult å ha en av verdens beste golfere til å spille banen vår, forteller han. 

Ifølge Hov fikk de fire gjestene noe av sommerens dårligste vær, med opptil 15 m/s vind i kastene og mye regn. Men da forholdene tillot det, slo likeså godt Norges beste golfer den eksisterende banerekorden med åtte slag. 

I samme slengen ble en pågående debatt i proshop-en lagt død. 

– Flere mener at hull 1 er for vanskelig, men der fikk Viktor eagle. Det virket som at han likte banen, spesielt at man må tenke såpass mye for å få til en god runde. Mange onduleringer og mye vind gjør sånn at man må bruke hodet, forteller Hov. 

Vil få plass til over 100

Etter et par år med færre utenlandsgjester på Lofoten Links, har de begynt å komme tilbake i år. Allerede fra midten av mai kom turister langveisfra for å oppleve den unike banen. 

– Det har vært en god sesong så langt, og den gode trenden ser ut til å fortsette. Vi har bookinger helt til oktober, forteller den daglige lederen. 

Til neste år vil kapasiteten for gjester økes ytterligere. I skrivende stund bygges det flere hytter som vil gi 80 flere sengeplasser. Med de eksisterende 30 vil den nye kapasiteten da gi mulighet for å ha godt over 100 gjester på én gang. 

– På sikt hadde det vært gøy å kunne arrangere NM eller en form for showturnering. Men før den tid håper jeg Hovland kommer tilbake neste for å prøve seg på midnattsgolf, sier Frode Hov. 

Powered by Labrador CMS