pga tour//

Hovland slet med nærspillet: – Har ikke trent på det i det hele tatt 

Viktor Hovland (26) åpnet fredagens andrerunde forrykende, men fikk det nok en gang langt tøffere på Rivieras siste ni.

En betenkt Hovland under andrerunden av The Genesis Invitational i Los Angeles.
Publisert Sist oppdatert

Etter nordmannens åpningsrunde skrev vi om en runde bestående av to kapitler. Det skulle gjenta seg fredag.

Hovlands første ni ble på nytt spilt feilfritt, med birdie på det enkle åpningshullet, par på det fjerde, et langt og tøft par 3-hull og nye birdier på hull 7 og 9. 

Den tidligere Oklahoma State-eleven åpnet backnine med fire par, før et litt rufsete nærspill skulle sørge for dagens første bogey. Utslaget på det 168 meter lange par 3-hullet ble slått litt venstre og litt for langt. Wedgen endte snaue tre meter fra koppen før putten snek seg forbi.

 Det tok ikke mer enn ti minutter før bogey nummer to for dagen var et faktum. FedEx Cup-vinneren misset fairway, green og en ny snau tre-meter for par. Runden ble avsluttet med par på 16, birdie på 17 og par på 18. U.S Amateur-vinneren endte -2 for dagen og ligger på en delt 20. plass før helgen.

Hevder tallene lyver litt

Eurosports Espen Blaker er på plass i Los Angeles for å følge Hovland. Etter runden spurte han om all terpingen på jernspillet har gått utover fjorårssesongens solide nærspill.

– Ja, det gjør nok det. Men man må ta nærspillstatistikken med en klype salt den uka her. To av de teller fra bak treet på hull 10, og i går hadde jeg et par putter som gikk fem meter forbi fra fringen. Det slår ganske stygt ut på statistikken, sa Hovland, og la til at han syns han også hadde noen fine slag fra rundt greenene. 

– Det har vært så mye fokus på jernspillet at jeg ikke har trent på putting og nærspill i det hele tatt, legger Norges største golfstjerne til.

Hovland er allikevel med i kampen om en topplassering. Det er kun seks tre slag opp til Will Zalatoris, Schauffele og Tom Hoge på 6. plass.

Innholdsrik fredag

Det var nok av hendelser journalistene kunne lage overskrifter av fredag. Først brøt Tiger Woods i comebacket, før Will Zalatoris skaffet seg selv og caddien sin flunka nye biler med et perfekt slag på banens 14. hull.

Det sa dog ikke stopp der. Etter runden ble den amerikanske stjernespilleren Jordan Spieth disket etter å ha signert et uriktig scorekort. 30-åringen noterte tre slag og par på hull 4, etter å ha gjort en bogey.

Patrick Cantlay har festet et grep om turneringen. Amerikaneren leder etter halvspilt turnering på -13, fem slag foran Luke List, Jason Day og Mackenzie Hughes.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS