Q-school Herrer//

Krogh klar for maraton-turnering: – God trend

Kristian Krogh Johannessen er klar for seks konkurranserunder på rad i Q-school finalen. Målet er å forbedre kategorien til neste års DP World Tour-sesong. 

Hokksund-mannen har målet i siktet i det han begir seg ut på en av de tøffeste ukene i internasjonal konkurransegolf.
Publisert Sist oppdatert

Q-School finalen står for tur. Turneringen hvor 156 spillere skal kjempe over seks (!) runder i kampen om et av 25 skjebnesvangre kort til neste års DP World Tour-sesong. 

Hokksund-mannen Kristian Krogh Johannessen er en av dem. 

Etter 24 turneringer på det høyeste nivået i europeisk golf, havnet DP World Tour-spilleren akkurat på feil side av streken da den ordinære sesongen ble rundet av for to uker siden i Qatar. Selv om han viste gode tendenser og fikk en 34. plass, sanket han ikke nok poeng til å komme blant de 116 beste spillerne på touren. 

Derfor står han på startstreken i det som er en av de lengste ukene i profesjonell golf i Tarragona i Spania. Etter fire runder går det en cut, hvor omtrent halve feltet skal kjempe om det siste kortene i to runder til. Det blir potensielt seks dager på rad med konkurransegolf. 

Klarer han en topp-25 plassering, sikrer han seg en bedre kategori enn det han har for øyeblikket. Men aller helst skulle han ønske at han slapp å være i Spania denne uken. 

  – Jeg skulle jo ikke vært her, men det har jo vært et år med mye rart. Det har vært mye greier både på og utenfor golfbanen, spesielt ryggskaden min har ødelagt mye. Det er ikke så lett å ha 100% fokus når det er så mye som skjer. Men når alt kommer til alt så har jeg jo rett og slett bare spilt altfor dårlig, sier Krogh Johannessen til Discovery.

Ønsker å forbedre

Selv om han ikke fikk automatisk fornyet plass på Europatouren i år, har han kategori for 2024-sesongen. Selv om det ikke skulle gå veien de neste dagene, vil han nok få muligheten til å spille 12-15 turneringer neste år. 

Målet i finalesteget er å forbedre kategorien sin til neste års DPWT-sesong.

– Men så er man jo her for å prøve å forbedre det. Når man ser på Q-school kategorien som har vært i år, altså om man kommer topp-25, så er det viktig å komme høyt blant de 25. I starten av sesongen kommer man med i de fleste turneringer uansett, men i andre halvdel er det vanskeligere, forklarer han. 

– Da er det viktig å være høyt oppe på re-rankingen etter halvspilt sesong.

De neste månedene er heldigvis ganske spikret uansett. 

– Jeg kan nok dra til både Australia og Sør-Afrika i slutten av november, hvor det spilles to turneringer på rad i hvert land. Sør-Afrika er nok det mest aktuelle. Så er planen å spille årets siste DPWT-turnering på Mauritius 14-17 desember, sier han. 

Turbulent sesong

2023 startet fra for Drammen GK-proffen. Etter en stabil åpning gikk det veien i Sør-Afrika i våres. Med en tredjeplass og sjetteplass i SDC Championship og Jonsson Workwear Open på afrikanske kontinentet i mars, klatret han i gradene. 

Deretter ble det vanskeligere for Krogh Johannessen. 

I omtrent samme tidsrom slo han opp en gammel ryggskade, som har vært en plage siden. Det var den skaden som sørget for at Hokksund-mannen trakk seg fra Norgesmesterskapet i august, og han gikk glipp av flere viktige DPWT-turneringer i høst. 

– Når ryggen var bra tidligere i år så spilte jeg bra og lå høyt på rankingen. Men så var det jo mange uker hvor jeg var helt ødelagt. Lærdommen fra det var nok at jeg burde tatt fri tidligere og blitt ordentig fra før jeg begynte å spille igjen, sier Krogh Johannessen til Discovery.

Målsettingen er klar

Krogh Johannessen slår ut klokken 09.22 fredag morgen i den første av forhåpentligvis seks runder i Q-school finalen. På forhånd vet han hva som skal til for å oppnå suksess. 

– Det er jo et maraton dette her, men jeg føler meg klar. Spillet trender godt, men bunnivået har vært altfor lavt i en periode nå. Det er det som kan knekke meg litt den uka her. Jeg må klare å holde mer momentum i rundene mine, og ha bedre misser. Det er nøkkelen, sier han. 

Videre understreker han at det er en fordel at finalen spilles over seks runder da det favoriserer de bedre spillerne. En kjapp titt på startlisten viser at nordmannen har den høyeste plasseringen på verdensrankingen av samtlige spillere i Spania. 

– Jeg kjenner jo banene her, jeg har spilt både Nordic League, Europatour og Challengetour her tror jeg. Så det er jo en fordel. I tillegg er det jo seks runder, som skal favorisere de bedre spillerne på papiret. Jeg skulle helst sett at banen skilte litt mer, men hvis det kommer vind så kan det bli interessant, sier Krogh til Discovery.

Følg finalen her

Powered by Labrador CMS