Norske golfere//

Krogh med ny topplassering - Bertheussen med karrierebeste

Celine Borge og Kristoffer Ventura er ikke de eneste norske golferne som spiller god golf denne uken.

Kristian Krogh Johannessen leverte sin andre topp 6-plassering på to uker.
Publisert Sist oppdatert

For i en uke der Viktor Hovland ikke leverte på nivå med egne og andres forventninger i matchplayturneringen WGC i USA, er det ikke bare Norges beste kvinnelige golfer, Celine Borge (debuterer på LPGA-touren), og Kristoffer Ventura, på herregolfens nest høyeste nivå (Korn Ferry Tour) som viser at norsk golf er mer enn Viktor Hovland.

Nærmest perfekt runde

På Europatouren (DP World Tour) fortsetter Kristian Krogh Johannessen å spille godt. Forrige ukes tredjeplass ble fulgt opp med sjetteplass i denne ukens Jonssons Workwear Open, som ble spilt i Sør-Afrika. Hokksund-mannen forbedret seg hele veien med runder på 70, 68, 68 og 64 slag.

Det var spesielt avslutningsrunden som viste at Krogh kan hamle opp med noen av de beste spillerne i Europa. En bogeyfri runde med blant annet åtte birdier var ukens nest beste blant samtlige spillere, og sikret Krogh seg 41.500 euro, og avanserte med det til 66.-plass på Race to Dubai-rankingen som fungerer som en slags verdenscup for spillerne på Europa-touren.

– Slit i tre dager med god putting, så det var en generelt bra runde i dag, skriver Krogh i en tekstmelding til Norsk Golf.

Avstanden opp til vinneren, tyske Nick Bachem (-24) ble til slutt seks slag.

Bertheussen med karrierebeste

På nivået under, på Challenge-touren, har Elias Bertheussen hatt en trøblete start på sesongen med kun én greid cut til nå. Denne uken satt endelig spillet i fire runder, og trønderen endte til slutt på 11.-plass i Duncan Taylor Black Bull Challenge, som ble spilt India.

– Ettersom det er min beste plassering noensinne på Challenge-touren, syns jeg at jeg må være fornøyd. Jeg skulle selvsagt ønske at jeg var noen slag bedre, men spillet var ikke helt der i dag, sier Bertheussen til Norsk Golf etter en avslutningsrunde på 71 slag.

Elias Bertheussens 11.-plass i India er trønderens beste noensinne på Challengetouren.

Det er bare andre gang denne sesongen at Bertheussen greier cuten. Første gang var i sesongåpningen i november. Siden den gang har det blitt seks missede cuter og null premiepenger på konto.

– Det er viktig å ikke bli helt historieløs også tenker jeg. Livet som golfspiller byr på så mye motgang, så da må man ta de oppturene man kan få, og være glad etter uker som dette, sier Bertheussen.

Indiske Om Prakash Chouhan vant turneringen på hjemmebane (-20).

Powered by Labrador CMS