DP WORLD TOUR//

Krogh så svensken vinne igjen: – Vet hva som må til

Vincent Norrman (25) tok sin andre seier på 56 dager. Det inspirerer Kristian Krogh Johannessen (28) til å utvikle sitt eget spill videre.

Kristian Krogh Johannessen (t.v.) ble til slutt nummer 16 i Horizon Irish Open. Svenske Vincent Norrman tok hjem pokalen.
Publisert Sist oppdatert

– En bra uke, sier Kristian Krogh Johannessen til Norsk Golf etter en uke der nordmannen endte på 16. plass i en av de mest prestisjefylte, historiske og besøkte turneringene på det høyeste Europa-nivået.

Med en avsluttende 70-runde på The K Club etter 66, 74 og 69 de tre første dagene, presset Hokksund-ekspressen totalscoren ned til ni under par, klatret 20 plasser på ledertavlen, og fikk med seg 70 170 euro, over 800 000 kroner, fra den irske premiepotten.

Det var en bra uke.

Nærmer seg kortet

Men for Krogh var nok poengene enda viktigere enn pengene i Straffan. 

Med 16. plassen i Irish Open avanserte 28-åringen fra 129. til 109. plass på DP World Tours ranking. Dermed klatret han også over den magiske grensen på 117 spillere som automatisk får fornyet kortet for neste sesong.

Samtidig rykket han opp som andrereserve til neste ukes storturnering BMW PGA Championship på Wentworth, hvor også Viktor Hovland deltar som en oppladning og europeisk akklimatisering til Ryder Cup senere i måneden.

Mandag morgen rykket Krogh ytterligere en plass opp på ventelisten til Wentworth. Førstereserven er allerede på flyet til London.

– Jeg drar dit for å se hva som skjer, sier han.

Det som skjer er at Kristian Krogh Johannessen – som i ungdomsårene var et forbilde for tre år yngre Hovland – er i ferd med å utvikle seg til det som kan bli en vinner på DP World Tour.

Tilbake i 2018 kvalifiserte han seg til det høyeste Europa-nivået for første gang etter å sikret seg det 20. kortet på kvalifiseringsskolen. I de foregående sesongene hadde han vunnet tre ganger på Nordic Golf League. 

Fra klem til klemmer

Men overgangen til DP World Tour har ikke vært like enkel, eller – bokstavelig talt – gått like smertefritt. Også i år har Krogh slitt med ryggproblemer. Så sent som i august måtte han trekke seg fra Norgesmesterskapet på Bjaavann med nerver i klem.

Men søndag var klemmene av den varme sorten. 

Med sin gode venn Peter Kaensche som caddie leverte Drammen GK-proffen sin beste turnering for året. Og selv om det til slutt var Norrman, og ikke en nordmann, som sto igjen med vinnertroféet reiser Krogh fra Straffan litt rakere i ryggen etter å ha delt 16. plassen med selveste Rory McIlroy.

– Det var en bra uke, bekrefter også Kaensche til Norsk Golf.

I januar 2022 gikk Oslo-treneren med bagen til Hovland i Dubai da den norske verdensstjernen vant sin første Rolex Series-turnering etter omspill mot Richard Bland. Også den gangen kom McIlroy til kort.

– Krogh utvikler seg fint. Han spiller solid. Drivingen var veldig bra nå, han var tredje best i feltet med 78% fairwaytreff. Å gjøre 20 birdier er alltid et godt tegn. Med noen færre «feil» ville han ha vært helt i toppen, oppsummerer Peter Kaensche. 

Veien videre

Så blir spørsmålet: Hva skal til for å gjøre en bra uke til en veldig bra uke? Horizon Irish Open på The K Club var karrierens 50. turnering på DP World Tour. Og ulikt Norrman, står 28-åringen fra Hokksund fortsatt uten seier.

– Spillet mitt trender i riktig retning, og jeg er bare noen enkle feil unna en veldig bra uke, fastslår hovedpersonen.

Han vet hva som må til for å løfte seg enda et hakk mot verdenseliten.

– Kvaliteten på wedgene mine må bli bedre. Og mine dårligste slag må bli bedre. Jeg har et litt for lavt bunnivå der, sier Krogh Johannessen.

Høyt toppnivå

I ord og handling betyr det at toppnivået er mer enn godt nok. At også Krogh, i likhet med Hovland, har funnet ut at de fleste turneringer tapes, de vinnes ikke. Det er de store feilene som avgjør. Og det gjelder for alle.

– Jeg håper at han kommer med på Wentworth kommende uke. Det er en stor turnering og en bane som bør passe Kristian bra, sier Peter Kanseche, og krysser fingrene for sin gode venn.

Rory McIlroy ledet Irish Open på finalerunden søndag, men da alle trodde at de resterende hullene skulle bli en parademarsj for legenden, fant han først vannet med et nierjern og deretter en pitching wedge. 

Det åpnet døra for en fremadstormende svenske.

– Når man vinner, har man åpenbart gjort noe riktig. Dette er en av de største turneringene på europatouren, og jeg kan ærlig talt ikke forstå at jeg står her som vinner, sier Vincent Norrman.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS