The Open Championship//

Marius Thorp tilbake der han vant «The Silver Medal»: – Det vekker gode minner

For første gang siden han ble kåret som turneringens beste amatørspiller er Marius Thorp tilbake på Royal Liverpool. Han forteller at noen minner er sterkere enn andre.

For første gang siden øyeblikket til høyre er Marius Thorp tilbake på Royal Liverpool.
Publisert Sist oppdatert

HOYLAKE (England): Det sies at minner blir sterkere når man faktisk drar tilbake til der det skjedde. Det opplever i alle fall tidligere proffspiller og nåværende ekspertkommentator Marius Thorp nå.

For 17 år siden, i 2006, ble han tildelt «The Silver Medal» etter å ha blitt beste amatørspiller på Royal Liverpool i den 135. utgaven av The Open Championship. Da klarte han cuten, endte på 48. plass og fikk spille med femdobbelt «Champion Golfer of the Year» Tom Watson i helgen.

Nå er han tilbake, og øyeblikkene strømmer tilbake.

– Vi står jo på hull 18 nå, så da kommer minnene fra da jeg gikk sammen med Watson opp til green til full applaus fra fullsatte tribuner. I tillegg er minnene fra premieutdelingen hvor jeg sto der sammen med Tiger Woods også svært gode, forteller Thorp til Norsk Golf på siste treningsrunde før årets turnering starter for fullt.

– Den gode starten med birdie-birdie på de to første hullene av turneringen er også gøy å tenke tilbake på, legger han til.

Slo verdensstjerner

Når Thorp vandrer rundt på Royal Liverpool, rett ved Irskesjøen og med utsikt over til Wales, er det naturligvis mye som er likt, men han legger merke til ting som absolutt har endret seg siden den famøse helgen for 17 år siden.

– Én ting er jo at forholdene er helt annerledes. I 2006 var det hetebølge så da var alt brunt og tørt. Banen spiltes mye kortere da for ballen rullet 50 meter lengre fra tee. Nå er det både våtere og de (R&A) har gjort banen ganske mye lengre, så det blir ganske annerledes for proffene denne gangen, forteller han.

Den gang leverte Thorp scorekort på 71-71-75-71 over de fire rundene, og endte «even par». Han delte 48. plassen med spillere som Henrik Stenson og nevnte Watson, mens David Duval, José María Olazábal, Greame McDowell, Seve Ballesteros og Fred Couples alle havnet alle bak ham på ledertavlen.

Brødrene Thorp vurderer hvordan de skal angripe det tredje hullet på sisterunden i 2006.

Golf-verden som helhet ser veldig annerledes ut nå, og en av de største endringene er alt opplegget rundt. Alt rundt virker større.

– Tribunene var store i 2006 også, men all infrastrukturen fremstår mye større nå. Det har rett og slett blitt et større opplegg, sier Thorp.

Ny opplevelse som publikum

For anledningen er det flere fra Thorp-familien som er på plass. I tillegg til Marius er både broren Andreas, som var caddie i 2006, og pappa Arild med til Hoylake.

Tilskueren Marius Thorp gleder seg til god golf denne uken.

– Det er rett og slett skikkelig hyggelig. Å være her sammen med dem som var her da er en fin opplevelse, forteller Thorp.

Men å «bare» være publikum er han ikke så vant til.

– Akkurat dette har jeg ikke så god erfaring med, for vanligvis er jeg her i forbindelse med TV og jobb, sier han mens latteren sitter løst.

– Tanken er å følge så mange som mulig for å få sett mye. Og så vil vi jo følge litt ekstra med på Viktor, det kan bli stas å se han kjempe opp i toppen på en bane jeg også har gode minner fra.

– Har du troen på Viktor denne uken?

– Absolutt, absolutt. Han kommer hit i god form med mange positive ting å bygge videre på, blant annet seieren i Memorial. Om det klikker litt på plass for han er det ikke mye som skal til for at han kan være der i siste gruppa på søndag, mener ekspertkommentatoren.

– I tillegg er det jo mange gode golfere her ute som kan vinne. De åpenbare er spillere som Rory McIlroy og Scottie Scheffler, men «outsiderne» Tommy Fleetwood, Jon Rahm og Cameron Smith kan også fort havne i toppen de også. Det blir rett og slett veldig spennende å følge med på, konkluderer tilskuer-Thorp.

Les også

Powered by Labrador CMS