EUROPAMESTERSKAPET//

Mjaaseth med hole-in-one på jakten etter The Open-invitasjon

144 av Europas høyest rankede amatører på herresiden konkurrerer i Estland denne uka. Seks nordmenn deltar, og én av dem er helt i toppen når det gjenstår én runde.

Michael A. Mjaaseth leverte en kjemperunde da EM for amatører startet onsdag.
Publisert Sist oppdatert

Europamesterskapet for amatører startet på Pärnu Bay Golf Links utenfor Tallin onsdag.

På Team Norway stiller seks av Norges aller største talenter på herresiden: Mats Ege, Bård Skogen, Michael A. Mjaaseth, Jakob Stavang Stubhaug, Alexander Settemsdal og Gregory Lim Solhaug.

Til daglig er de fleste av dem spredd rundt på ulike college på det amerikanske kontinentet, men den europeiske amatørtittelen henger høyt, og det samme gjør førstepremien, som inkluderer en invitasjon til den 151. utgaven av The Open Championship på Royal Liverpool om tre uker.

Mjaaseth med hole-in-one

Best i gang kom utvilsomt Michael A. Mjaaseth, som leverte en gnistrende åpningsrunde onsdag. Oslo GK-spilleren, som til daglig hører hjemme på prestisjeuniversitetet Arizona State, var bare ett slag bak ledende Paul Beauvy fra Frankrike etter førsterunden på 63 slag, ni under par.

Den regjerende norgesmesteren fulgte opp den gode starten med runde på 66 slag (seks under par). Dermed var han helt oppe på tredjeplass, og fremdeles bare ett slag bak lederne etter halvspilt turnering.

Høydepunktet er uten tvil det nest siste hullet for dagen hvor Mjaaseth senket utslaget på 167 meter lange par 3-hullet.

På det 17. hullet kom alle golferes drøm for Michael A. Mjaaseth.

Fire klarte cuten

På tredjerunden fortsatte Mjaaseth det gode spillet da han leverte en 67-runde. Han ligger dermed fortsatt helt i toppen på andreplass før avslutningen spilles lørdag. Han ligger to slag bak den ledende spanjolen Jose Ballester Barrio.

De av de andre nordmennene klarte også cuten, og best av dem er Gregory Lin Solhaug som ligger på delt 20. plass (–13). Mats Ege (–28 plass, –12) og Bård Skogen (44. plass, –10) kom seg også videre til avslutningsrunden.

Jakob Stavang Stubhaug og Alexander Settemsdal kom seg ikke videre til helgespillet.

Her er ledertavlen

Høyt på rankingen

Europamesterskapet spilles over 72 hull på fire dager. Alle 144 deltagerne er med de tre første rundene før cutgrensen trekkes og de 60 beste fortsetter til finaledagen.

Høyest rangert av de norske spillerne som deltar i Estland denne uka, er Michael A. Mjaaseth. Etter en god sesong på Arizona State holder collegestudenten en 9. plass på europarankingen for amatører. Nærmest følger Bård Skogen og Mats Ege som nummer 17 og 18.

Gledelig er det også å registrere at Gregory Solhaug er tilbake på banen. Oregon-studenten fra Stavern ble stygt skadet under collegefinalen i mai da han på vei ned fra tee tråkket på en peg, som gikk tvers gjennom skosålen og foten hans.

Store navn på listen

I 2016, sist europamesterskapet for amatører ble arrangert i Estland, tapte vår egen Viktor Hovland et sju-hulls omspill mot italienenen Luca Cianchetti. Og Hovland er langt fra den eneste stjernen som har gjort det skarpt her.

Både Rory McIlroy (2006) og Sergio Garcia (2005) har sitt navn på vinnertroféet.

PS! I tillegg til at vinneren får delta i The Open, vil de fire neste på resultatlisten få invitasjon til det siste finalesteget til majorturneringen i sommer.

Powered by Labrador CMS