Selbu Golfklubb vedtok under et medlemsmøte forrige uke å avvikle driften av Selbutunet Golfpark, og si opp leieavtalen på arealet. Det skriver lokalavisen Selbyggen søndag.

Medlemstallet i klubben har sunket, interessen for å drive anlegget er mindre, og trang økonomi tillater ikke nye investeringer.

–Vi besluttet å si opp leieavtalen med grunneieren da klubben ikke lenger har økonomi til å drifte anlegget. Ved fortsatt drift ville det ha krevd store investeringer, blant annet en ny fairwayklipper til 100-150 000 kroner, noe styret i klubben ikke fant var økonomisk tilrådelig. Løftet ville blitt så tøft at vi ikke føler det er riktig å ta det. Da er det bedre å slutte mens leken er god, sier leder i Selbu GK, Per-Kristian Hanssen til Selbyggen.

Det er per dags dato ni golfbaner i Sør-Trøndelag: Austrått-, Byneset-, Hitra-, Klæbu-, Oppdal-, Røros-, Selbu-, Trondheim GK,  samt Trondheim par3golf  – i tillegg til Selbu GK som nå avvikles.

Per-Kristian Hanssen sier til Norsk Golf at klubben nå søker samarbeid med nærliggende golfanlegg.

– Vi vil rette hele vår aktivitet direkte mot våre medlemmer sommer som vinter. Dette i form av ukentlige klubbturneringer, turer i inn og utland, felles trening sommer og vinter på driving range og simulator.

– Vi ser også på å utvikle vår gamle golfsimulator og/eller investere i en ny som vi ønsker sentralt plassert. Dette er for å kunne øke interessen for golfsporten. Vi ønsker også å gjennomføre kurs «veien til golf», med dertil praktisk prøve på en av våre lokale samarbeidsklubbers baner, sier Hanssen til Norsk Golf, og legger til:

– Dagens styre ønsker å videreutvikle Selbu GK til fortsatt være en god og aktiv golfklubb, der vi ønsker at våre medlemmer gjennom egne og klubbaktiviteter forstatt skal utøve golfaktiviteten sin. Dessverre har mye dreid seg om å klippe gress for mange av våre medlemmer, inntil i dag. Styret har sett på modellen Stranda GK driver, og vil utvikle klubben noe i tråd lik denne. Dette gjør at vi kan drifte klubben med en minimal organisering for å kunne opprettholde en god golfklubb.