The Players Championship//

Utrolige Scheffler vant Players etter vill sluttspurt

Verdensener Scottie Scheffler gjorde søndag det «umulige». Han forsvarte Players-seieren fra i fjor, og blir den første i historien som gjennomfører den bragden.  

Søndag gjorde Scottie Scheffler noe ingen andre har klart i golfen før ham – å vinne Players Championship to år på rad.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg har kjempet alt jeg kunne i fire dager. Det var det eneste jeg kunne gjøre. 

For det var nettopp det som måtte til. Scottie Scheffler startet dagen fem slag bak Xander Schauffele, og visste at han måtte score lavt for å komme seg i seierskampen. 

Med en –5 åpning på de første ni, som inneholdt en «hole-out» eagle på hull 4, spiste han seg raskt inn på Schauffele og Wyndham Clark som ledet an fra front. 

Se eagle-en her:

Hjerteskjærende for Clark

Amerikaneren fortsatte i det gode sporet hele veien inn med to kjappe birdier på hull 11 og 12, men herrene i front holdt fremdeles verdenseneren på armlengdes avstand. 

Helt til Clark/Schauffele-duoen kom til hull 14. Der registrerte de hver sin bogey, og Scheffler seilte opp i enslig ledelse. 

På de tre siste hullene hadde han tre gode birdiemuligheter til, og selv om bare en av dem gikk i, gikk han av green med et sylskarpt scorekort. 64 slag, bogeyfri og en runde på åtte under par. 

Fra klubbhuset kunne Scheffler følge ekstra med på tre stykker som jagde scoren hans. Brian Harman, Xander Schauffele og Wyndham Clark. Alle tre var ett slag bak med ett hull igjen å spille, og visste at en birdie ville tvinge frem et omspill. 

Harman og Schauffele havnet begge i barnålene på utslaget, og klarte ikke å spille til seg gode birdiemuligheter. 

Det gjorde imidlertid Clark, som hadde en drøy fem-meters putt for å sikre omspill:

– Jeg aner ikke hvordan den putten ikke gikk in. Selv da den traff leppen trodde jeg den kom til å rulle ned. Jeg er veldig skuffet over at den ikke gjorde det, sa Clark etter runden ifølge NBC Sports.

Da den ikke gikk i var det klart. Scottie Scheffler gjorde noe ikke Jack Nicklaus, Arnold Palmer eller Tiger Woods klarte – å vinne to Players Championships på rad. 

Nakkeproblemer skapte trøbbel

Scheffler spilte tre runder på 67-69-68 før dagens 64-runde, men det var ikke gitt at han i det hele tatt var i posisjon til å kjempe om seieren på finaledagen. 

Det kan hende du har lagt merke til at han har hatt sportsteip i nakken under t-skjorte de siste dagene. For underveis i andrerunden fikk han smerter i nakken og skuldrene som skapte problemer i svingen. Men å trekke seg var aldri en mulighet.

– Jeg er et konkurransemenneske, så jeg ønsket ikke å trekke meg. Men jeg gjorde det jeg kunne for å henge med i tetkampen frem til nakken min ble bedre. I dag føltes den veldig bra, forklarte han. 

Nå står han altså igjen som en historisk golfspiller med to Players-seire på rad. 

– Det er tøft nok å vinne én Players. Så å klare det «back-to-back» er ekstremt spesielt. Jeg er veldig takknemlig for å få fått det til, understreket verdenseneren. 

Ingen Hovland-søndag

For de som kun følger Viktor Hovland blir ikke dette en helg man vil huske inn i evigheten. Til tross for nok en birdieåpning for Ekeberg-mannen, ville det seg ikke på de resterende 17 hullene denne søndagen på TPC Sawgrass. 

Fire bogeyer, tre birdier og en dobbeltbogey ble det på veien inn til en 74-runde (+2). Det holder til delt 62. plass på scoren –1 i årets Players Championship. 

Discoverys kommentatorduo Henrik Bjørnstad og Marius Thorp oppsummerte følelsen til alle Hovland-fans godt under den norske TV-sendingen:

– Man vet ikke helt hva man skal si om spillet. Det er såpass mye rart som skjer og så uvanlig svakt til Viktor å være, sa Bjørnstad etter en misset par-putt underveis.

– Det er utrolig frustrerende. Han får ingenting til å flyte og man kjenner den frustrasjonen gjennom hele lufta. Det er lett å forstå når det er igjen seks hull, at nå vil man hjem, la Thorp til ifølge Eurosport

Viktor Hovland selv er i en prosess med å finne tilbake til sitt gamle slagmønster. 

Det bekreftet han til Discovery før turneringen startet. Se han forklare det med egne ord i videoen under:

Her er resultatene fra the Players

Powered by Labrador CMS