Reitan håper på ny vår med ny trener

Kristoffer Reitan tar grep for å få karrieren tilbake på rett kjøl. Nå skal han begynne å jobbe med eks-treneren til Lee Westwood og Thomas Bjørn.

Publisert

Forventningene var store da Kristoffer Reitan startet proffkarrieren med å kvalifisere seg til europatouren for tre år siden i en alder av bare 20 år. Forventningene ble ikke noe lavere da han to måneder senere endte på femteplass i sin femte turnering for sesongen – Norges beste europatour-resultat på ti over.

I andre halvdel av sesongen begynte imidlertid Oslo-spilleren å slite, og på slutten av sesongen mistet han sine fulle spillerettigheter på europatouren. De svake resultatene fortsatte i den korona-amputerte 2020-sesongen, og etter en oppløftende 5.-plass i Italian Open i fjor innrømmet han overfor Norsk Golf at han hadde slitt psykisk etter formsvikten fordi han følte spillet hadde utviklet seg i gal retning.

Dessverre markerte ikke topplasseringen på tampen av 2020-sesongen starten på noen opptur for Reitan, og i hans 19 siste turneringer har han misset cuten 14 ganger.

Nå tar han grep.

– Det vel selve definisjonen på å være en idiot hvis man bare forsøker å gjøre det samme om og om igjen og forventer at resultatene skal bli bedre. Derfor har jeg nå bestemt meg for å begynne å jobbe med en ny svingtrener, sier Reitan til Norsk Golf.

I løpet av noen få uker reiser Reitan til England for å treffe Mike Walker, som har trent spillere som Lee Westwood, Eddie Pepperell, Thomas Bjørn, Peter Uihlein – og Espen Kofstad. Walker har gått i lære hos Pete Cowen, en av PGA- og europatourens mest respekterte trenere.

– Espen (Kofstad) har pratet veldig varmt om Mike. Jeg har møtt ham én gang på Valderrama, hvor jeg trente og pratet litt med ham, og jeg fikk et veldig godt inntrykk. Nå har jeg lyst til å møte ham igjen så fort som mulig, sier Reitan, som nettopp har lagt bak seg en strabasiøs hjemreise fra Sør-Afrika i helgen.

(Artikkelen fortsetter under)

Vil frigjøre seg fra svingtanker

Reitan sier han har hatt litt for stort ansvar selv den siste tiden når han har forsøkt å finne ut av svingproblemene på egen hånd. Det har bare gjort vondt verre.

– Jeg ender opp med å tenke og gruble for mye. Jeg vil heller ha en modell jeg jobber ut fra, slik at jeg kan fokusere mer på hvordan jeg skal spille, i stedet for hvordan jeg skal svinge. Jeg vil bare spille golf og stole på at jobben jeg gjør, er riktig, forklarer Reitan.

Reitan har fortsatt en god nok europatour-kategori til å få spilt noen av de minste turneringene den kommende sesongen, men kommer nå til å prioritere spill Challenge Tour, hvor han har fulle spillerettigheter. Der starter ikke sesongen opp før i februar.

Timingen på den lange turneringspausen kunne ikke vært mer perfekt.

– Jeg trenger de månedene nå på å gjøre en forandring. Det er mye bra i spillet mitt, og når jeg spiller bra, er det veldig bra, men jeg merker at jeg mangler det stabile grunnivået som for eksempel Viktor har. Man ser aldri ham slå de store missene som koster veldig mange slag, mens det er der jeg sliter. Nå trenger jeg rett og slett litt hjelp.

(Artikkelen fortsetter under)

Motivasjonen tilbake

Reitan sier at målet hans da han startet karrieren på europatouren, var å aldri behøve å spille på Challenge-touren. Slik gikk det ikke. Han innrømmer at det siste året har gått ut over motivasjonen, men ikke fordi han må konkurrere på en lavere tour enn den han opprinnelig kvalifiserte seg til.

– Størrelsen på turneringene jeg spiller, har ikke noe å si på motivasjonen. Det som derimot har hatt noe å si, er at jeg ikke har følt jeg har blitt noe bedre. Heller tvert imot, og det har tæret på. Det er vanskelig å tenke «ny dag, nye muligheter» når man jobber hardt hver dag og merker at spillet likevel utvikler seg i gal retning. Det er veldig frustrerende.

Han sier det å gi seg i kast med en ny trener med friske tanker og nye perspektiver er en «motivasjonsboost» i seg selv.

– Jeg er lei av å kjempe med meg selv med å forsøke å holde meg positiv. Jeg tror Mike kommer til å hjelpe meg veldig, og jeg gleder meg til å jobbe hardt for å få spillet til å utvikle seg i riktig retning igjen. Jeg har troa på at jeg kommer ut av det her bedre enn noensinne!

Powered by Labrador CMS