DEN NYE VERDENSENEREN//

Scheffler brukte Tigers jern til å gruse feltet

Amerikaneren tjente utrolige 9,5 slag på innspillene i WM Phoenix Open.

Scottie Scheffler var bedre enn alle andre fra tee til green i Phoenix, og spesielt jernspillet imponerte.
Scottie Scheffler var bedre enn alle andre fra tee til green i Phoenix, og spesielt jernspillet imponerte.
Publisert Sist oppdatert

Scottie Scheffler er tilbake på toppen av Official World Golf Ranking. Og bak triumfen på TPC Scottsdale skjuler det seg en prestasjon som gikk de fleste hus forbi.

Joda, 26-åringen kan selvfølgelig drive, chippe og putte. Men i Phoenix var det framfor alt Schefflers presisjon på innspillene som vekker oppsikt.

«Approach to Green» heter det i statistikken til PGA Tour. Og i WM Phoenix Open var Scottie Scheffler hele 9,487 slag bedre enn snittet i feltet.

Byttet jern

Det er ekstreme tall med tanke på at startfeltet i Arizona var sylskarpt. Åtte av de ti beste på verdensrankingen var med, og 37 av stjernene innenfor topp-50.

Til grunn for de oppsiktsvekkende tallene ligger en interessant utstyrsendring i Schefflers bag. For jernene han brukte – femmer til pitching wedge – var egentlig laget for Tiger Woods.

– Jeg kan visualisere alle mulige slag med disse jernene, forklarer den nye verdenseneren, som signerte for TaylorMade i mars i fjor.

Her er kronjuvelene til Scheffler, opprinnelig laget for Tiger Woods.
Her er kronjuvelene til Scheffler, opprinnelig laget for Tiger Woods.

De første månedene hadde han TaylorMade P730 i bagen. Men i Phoenix var de byttet ut med utstyrsgigantens P7TW-modell. Og da kan du gjette hva de to siste initialene står for.

Bladkøllene ble opprinnelig designet for Tiger Woods da Nike bestemte seg for å stoppe produksjonen av golfkøller og sportens største ikon valgte TaylorMade som sin nye leverandør.

Arven etter Tiger

– Hvis du tenker på hvordan Tiger spiller, så slår han mange forskjellige slag. Og jeg følte at jeg måtte gi disse jernene en sjanse, forteller Scheffler.

– For hvis Tiger kan bruke dem, må de være gode nok for resten av oss, ikke sant? Jeg la merke til at jeg var i stand til å gjøre ting med disse jernene som jeg ikke klarte med P730.

Endringen er ikke så enkel å legge merke til for alle, men ifølge 26-åringen er både følelsen og ballbanen annerledes.

– Det er ingen stor forskjell, men forskjellen er betydelig for meg. Ballen flyr lavere når jeg forsøker å holde den nede, og den går høyere når jeg prøver på det, kanskje et par meter hver vei. Jernene føles også mer stabile når jeg ønsker å slå rett, sier Scheffler i intervjuet med Golf Digest.

PS! Denne uka er både Scottie Scheffler og Tiger Woods, den nye og egentlige verdenseneren på plass i California for å spille The Genesis Invitational. Det samme er «vår mann», Viktor Hovland. Turneringen starter torsdag.

AKTUELLE SAKER

Powered by Labrador CMS