THE OPEN CHAMPIONSHIP//

Søndag vil alle fortsatt jakte denne mannen

Han leder The Open 12 slag under par etter tre runder. Hvordan takler Brian Harman det?

Ingen hadde Brian Harman som forhåndsfavoritt, men når 18 hull gjenstår har han fem slag ned til nærmeste utfordrer.
Publisert Sist oppdatert

Ingen forventet at Brian Harman (-12) skulle toppe ledertavlen etter 54 hull på Royal Liverpool. Men nå troner amerikanerens navn på toppen av den gule ledertavlen i Hoylake, hele fem slag foran Cameron Young (-7).

– Jeg har hatt en varm putter de siste dagene, så jeg vil bare prøve å holde det gående videre gjennom helgen. Det gjenstår mange hull, så jeg skal prøve å hvile godt og være klar, sier Harman i intervjusonen etter fredagsrunden.

For nå er han plutselig mannen som alle jakter mellom sanddynene på Royal Liverpool.

Nummer 26 i verden

La det være klart: Brian Harman kan stå løpet. Amerikaneren er helt oppe på 26. plass på verdensrankingen, har en solid sesong bak seg, har ledet U.S. Open etter 54 hull, og senest i fjor delte han 6. plassen i The Open Championship i St. Andrews.

Fredag ettermiddag delte han sine tanker til de internasjonale golfmediene. Spørsmålene haglet, og Brian Harman svarte:

– Dette er ikke første gangen du har vært nær toppen i et stort mesterskap. Hva har du lært av tidligere opplevelser som du kan ta med deg de neste dagene?

– Jeg prøver bare å ikke bli for opptatt av det. Det er bare golf. Da jeg ledet etter 54 hull i U.S. Open, tenkte jeg kanskje for mye på det. Jeg klarte ikke å fokusere på å få nok søvn og spise riktig. Så det blir fokuset mitt denne helgen.

– Hva er din erfaring med links-golf? Likte du det fra begynnelsen av, eller tok det tid å venne seg til det?

– Jeg spilte min første Open på Royal Liverpool i 2014. Jeg var veldig spent, og misset cuten fire, fem ganger i starten. Jeg kunne ikke forstå hvorfor jeg ikke spilte bra. Men det kom seg med erfaring. Og nå elsker jeg golfen her.

Tjent åtte slag på greenene

– Du har tjent åtte slag på feltet med puttingen din denne uken. Du må være glad i putteren din?

– Ja, men jeg har seriøst vurdert å bytte til en annen. Den har faktisk oppført seg ganske dårlig i år. Men de siste ukene har jeg gjort en liten justering som ga meg en bedre rull. Jeg prøver bare å opprettholde det, ha en god grunnteknikk og få en god rull på ballen.

– Du har mange Topp 10-plasseringer, men ikke vunnet siden 2017. Hva har hindret deg?

– Jeg er ikke sikker. Jeg tenker mye på det, selvfølgelig. Jeg har vært nær seieren mange ganger, men det har bare ikke skjedd. Og jeg gir ikke opp. Forhåpentligvis vil seieren komme en dag, kanskje denne helgen.

– Ser du på denne uka som en mulighet til å slå deg inn på det amerikanske Ryder Cup-laget?

– Jeg har jaktet på en plass på Ryder Cup-laget i mange år, og håper å bli med. Det ville betydd mye for meg, og jeg tror jeg ville gjort det veldig bra. Men jeg tenker ikke på det akkurat nå.

Verdens verste vær

– Du delte 12. plassen i Scottish Open forrige uke. Hva tar du med deg fra den prestasjonen?

– Jeg var med i teten lenge, men hadde en dårlig søndag på greenene. Det blåste helt forferdelig, og jeg er glad for at jeg dro dit. Ved å spille Scottish Open ble jeg mer vant til forholdene. For gratulerer til Skottland. De har det verste været på planeten. De vinner. De vinner.

– Du var skuffet etter Masters, og har tidligere fortalt om reaksjonen din. Du dro rett hjem og skjøt en gris og en kalkun. Jeg antar at sauene og kuene er trygge her nå?

– Sauer smaker nok ikke like godt som kalkun, vil jeg tro, sier Brian Harman og setter opp et bredt smil.

– Er det noe som hjelper deg å få ut frustrasjonen din?

– Jeg har vært en jeger hele livet mitt. Jeg liker strategien bak det. Og ja, vi spiser mye viltkjøtt hjemme, så jeg liker også å partere det. Jeg driver mye med jakt.

Powered by Labrador CMS