DP WORLD TOUR//

Startet med birdier – så gikk det galt for Krogh

Kristian Krogh Johannessen er ute av Thailand Classic etter to runder.

Kristian Krogh Johannessen fikk en tøff avslutning på førsterunden i Thailand Classic.
Kristian Krogh Johannessen fikk en tøff avslutning på førsterunden i Thailand Classic.
Publisert Sist oppdatert

DP World Tour har forflyttet seg til Bangkok, men Norges eneste utøver i turneringen måtte fredag morgen si takk for seg etter to runder.

Etter tre over par på førsterunden var Kristian Krogh Johannessen helt nede på delt 123. plass, og trengte en knallsterk runde fredag morgen for å sikre helgespill på Amata Spring Country Club.

Men det gikk ikke. Med to birdier, tre bogeyer og en dobbelbogey på kortet gikk Krogh andrerunden på 74 slag. Dermed endte han fem over par, åtte slag bak cutgrensen på -3.

Tre raske birdier

Det var synd. For turneringen startet så godt for Hokksunds store sønn.

Med birdier på hull to og seks kom Krogh godt i gang på første runde torsdag. En kjip dobbelbogey på det sjuende tok ham tilbake til par, men Drammen GK-spilleren så det røde tallet igjen med en ny birdie på hull 11.

Derfra og inn skulle det imidlertid gå tyngre for den eneste nordmannen i feltet.

Etter to missede cuter valgte Espen Kofstad å hoppe av sirkuset i noen uker for å restarte sesongen her hjemme. I mellomtiden har Krogh Johannessen forsvart de norske fargene bra.

Sist helg dro han inn en premiesjekk på 19 118 euro, rundt 200.000 norske kroner, med en solid 23. plass i Singapore Classic. En klar forbedring fra sesongstarten i Ras Al Kaimah Championship, hvor han ble nummer 72.

Fire kjappe bogeyer

Men etter torsdagens åpningsrunde ble det langt opp til et nytt godt resultat for Krogh, som måtte tåle fire bogeyer på de seks siste hullene. Dermed ble røde tall til sorte igjen, og han endte +3 etter første spilledag.

NB! Det er likevel nordisk dominans i Thailand. Finske Sami Välimäki ledet turneringen etter en imponerende 64-runde (-8) torsdag. Etter andrerunden er det danskene Christoffer Bring og Thorbjørn Olesen som ligger best an. De er -10, tre slag bak lederen Rafa Cabrera Bello på -13.

Her er ledertavlen


Powered by Labrador CMS