Stor golfinteresse under Idrettens dag

Lørdag ble det arrangert Idrettens dag på Rådhusplassen, der golf var en av 30 ulike idretter på programmet.

Publisert

Arrangementet varte fra klokken 12 til 16, der målet var å presentere mangfoldet og bredden i norsk idrett generelt og i Osloidretten spesielt, og også tydeliggjøre for barn og unge gleden ved å være i fysisk aktivitet.

Norges Golfforbund deltok på arrangementet sammen med klubber fra Østlandsområdet. I tillegg til golf var wakeboard, streetdance, airtrack, trampett, tricksykling, hundekjøring, capoeira, cheerleading, lacrosse, frisbee-golf, klatring i mobil vegg, hinderløype, el-innebandy og oppstigning i luftballong blant idrettene som stod på programmet da norsk idrett skulle vise frem sitt brede tilbud.

Moro med fysisk aktivitet

– Målet med dagen er at vi skal vise hvor moro man kan ha det ved å drive fysisk aktivitet. Vi ønsker å få frem idrettsgleden, sier idrettspresident Tove Paule.

Ordfører i Oslo, Fabian Stang stod for den offisielle åpningen, sammen med Tove Paule og styreleder i Oslo Idrettskrets, Norvald Moe, etterfulgt av ulike oppvisninger og show fra scenen. Og ordførerens budskap var tydelig:

– Det er viktigste for barn og unge er at de koser seg med sporten!

– Alle de frivillige i idrettslagene gjør en utrolig viktig jobb. Bare i Oslo har vi over 70 forskjellige idretter, det er helt fantastisk, fortsatte han.

Gratisarrangementet var en del av idrettstinget 5. – 8. mai og Norges Idrettsforbunds 150-årsjubileum. Oslo idrettskrets var teknisk arrangør med hjelp fra særforbund, særkretser og idrettslag.

Norges Golfforbund sin stand var godt besøkt av barn og unge, som fikk prøve seg på flere morsomme golfrelaterte leker. Standen var et ledd i forbundets Veien til golf-satsing, der det tas sikte på å gjøre inngangsporten til golfsporten litt bredere.

Familieidretten golf

– Terskelen for å begynne å spille golf skal være lav. Med Veien til golf har grønt kort blitt fjernet, og man lærer kun de viktigste reglene ved siden av mye mer praktisk øvelse, forteller markedskonsulent i NGF, Kristin Gunhildrud til Norsk Golf. Gunhildrud var tilstede på Rådhusplassen sammen med forbundets markedsansvarlige Atle Øi, og utviklingssjef Tor-Anders Hanssen.

– Hva er det som gjør golf til en så egnet familieidrett?

– Golf er kanskje den idretten i verden som best klarer å bygge bro mellom generasjoner og ulike ferdighetsnivå. Golf er en fleksibel idrett som alle i familien kan være med på når de vil, og det er en aktivitet det er hyggelig å drive på med i fellesskap forteller Atle Øi.

– Selv om golf er en individuell idrett kan man spille med folk som holder et mye høyere nivå enn seg selv. Det hadde nok ikke gått like bra om jeg skulle prøvd meg på en fotballkamp mot John Arne Riise!

Ekteskapsterapi?

Veien til golf blir for tiden markedsført intenst i mediene. Siktemålet er å samle flere familier på golfbannen gjennom økt rekruttering av kvinner og barn, samtidig som at golf skal profileres som en folkesport.

– Om vi først kan få inn kvinner og barn kommer det til å bli ekstremt mye verdt for golfsporten. Hvert år slutter omlag 10 000 nordmenn å spille golf. Dette er ofte menn litt oppe i årene som ble bitt av golfbasillen under den store golfboomen på 1990-tallet, men som måtte gi seg på grunn av tidsklemma og nå har et golfsett liggende å støve ned i garasjen. Om de kan få med kone og barn blir ikke den tidsklemma lenger noe tema, forklarer Øi.

– Kanskje kan vi redde noen ekteskap også, avslutter han med et stort smil.

Powered by Labrador CMS