Først hoppet PGA Tour-stjernene Phil Mickelson, Dustin Johnson og Kevin Na over, deretter fulgte spillere som Bryson DeChambeau og Patrick Reed, og etter hvert som saudierne pumper stadig flere milliarder inn i deres nye «superliga»-satsing LIV Golf Invitational Series, vil nok stadig flere kjente navn på PGA-touren bli fristet til å skifte beite.

De siste dagene har det også gått rykter om at Viktor Hovland er blant spillerne som vurderer et saudi-tilbud. Mandag besøkte Sky Sports-journalist Jamie Weir den populære podcasten «No Laying Up», der han sa at det ble hvisket om at Hovland var blant navnene Greg Norman og co. hadde klart å lokke til seg, og tirsdag publiserte den britiske nettavisen inews.co.uk en sak om at Hovland muligens kunne bli annonsert som LIV Golf-spiller sammen med Harold Varner III.

Nå bekrefter hovedpersonen selv at han blir værende på PGA-touren.

«Jeg har ingen planer om å spille LIV-serien», konstaterte Hovland da han ble kontaktet av Norges Golfforbund om ryktene tirsdag. Det opplyser NGFs kommunkasjonssjef Tom Rosenvinge til Norsk Golf.

Hovland ble også spurt om LIV Golf-serien i forbindelse med PGA Tour-turneringen Genesis Invitational på Riviera i slutten av februar. Da uttalte han også at han ønsket å forbli på PGA-touren, men han åpnet samtidig for at det kunne endre seg i fremtiden dersom alle de andre beste spillerne forsvant:

– Jeg vil bare spille mot de beste spillerne i verden, og hvis alle spillerne drar dit, gir det meg ikke noe valg. Men jeg har lyst til å spille på PGA-touren, sa Hovland, og la til:

– Det er åpenbart fint å tjene penger, men det er ikke det som får meg til å stå opp hver dag. Jeg prøver bare å bli bedre i golf. Det å kunne være en del av historien betyr noe for meg. Å være en PGA Tour-vinner og å ha mulighet til å vinne disse historiske turneringene er veldig kult.

Hovland er i disse dager i gang med forberedelsene til U.S. Open på The Country Club i Brookline i Massachusets, hvor han skal spille med Justin Thomas og Tony Finau de to første rundene. De slår ut klokken 19.14 torsdag og 13.29 fredag.

NB! Selv om det er major-uke, er LIV Golf temaet på alles lepper i pressekonferansene før U.S. Open braker løs. Her er hva Jon Rahm hadde å si om sine tanker om LIV Golf og hvor han ønsker å konkurrere i fremtiden: