Ventetiden over – endelig ble det innegolf på Sola

Det er travle dager på Sola GK. I helgen hadde klubben sin etterlengtede åpning av den nye innendørssenteret, og lørdag åpner det nye klubbhuset på Solastranden.

Publisert

Det er ikke bare utendørsgolf som har hatt en golfboom i Norge det siste halvannet året. Det har nemlig også vært en eksplosiv vekst i innendørstilbudet, og i løpet av de siste to årene har antallet simulatorsentre i Norge økt fra et 70-talls til over 120 steder.

Et av stedene som har satset tungt, er Sola Golfklubb, og lørdag ble snoren endelig klippet for deres nye toppmoderne treningssenter.

Klubben hadde åpent hus på åpningsdagen 6. november, der 150 ivrige golfere kom innom i løpet av dagen for å teste det nye systemet, og siden da har det strømmet på spillere kontinuerlig – og brorparten av dem har vært juniorer.

(Oversikt: Her kan du spille innendørsgolf nær deg)

Det har vært noen veldig hektiske og morsomme dager, smiler André Mortensen, daglig leder i Sola GK til Norsk Golf.

Klubben har hatt planer om et nytt innendørssenter i nærmere 15 år, men har ligget på vent helt til årsmøtet i 2020 endelig vedtok å sette i gang – rett før koronapandemien og oppgangstidene i golfen. Timingen kunne med andre ord ikke vært bedre.

– Vi er heldige på Sola som har lenger sesong enn de fleste andre, og i tillegg Solastranden som har åpent hele året. Når du er en klubb på 2500 medlemmer er det helt nødvendig å skape aktivitet for dem hele året. Du må ha mange typer inntekter og aktiviteter for å holde på medlemmene gjennom vintrene også. Innendørssenteret gir oss mange nye muligheter.

– Senteret ble vedtatt i «de dårlige tidene». Det eneste vi har gjort i ettertid etter at økonomien har bedret seg, er å legge mer teknologi i bygget, forklarer Mortensen.

Det nye senteret består av fem GC Hawk-simulatorer, et helt nytt Swing Catalyst-svingstudio med 4-kameraer, 3D-balanseplate og Trackman, en 70 kvadratmeter stor puttegreen og muligheter for innendørs rangetrening over puttegreenen når greenen ikke blir brukt av andre. 

Foran båsene er det i tillegg heisbare porter som gjør at man kan slå rett ut på driving-rangen i sommerhalvåret. Det betyr at du kan stå under tak inne og slå ut, mens alle slagene dine fortsatt analyseres digitalt av GC Hawk-kameraene i taket og gir deg alt du både trenger og ikke trenger av informasjon om svingen din.

I tillegg har hele rangen ute blitt scannet digitalt, slik at flaggene du ser på rangen, også vil vises på skjermen din.

– Det kommer til å bli en ordentlig bra kvalitetskontroll av presisjonen på GC Hawk-kameraene når man kan se slagene ute i tillegg til på skjermen.

– Siden vi har en kortere vintersesong enn de fleste andre, ville vi ha et bygg som kan brukes hele året. Det kommer til å bli veldig kult å kunne stå inne og slå ut mot rangen og få tallenes tale, konstaterer Mortensen.

Etter det Norsk Golf kjenner til, er Sola GK de eneste i Norge som har satset på GC Hawk-teknologien. Det er lignende teknologi som GC Quad, som regnes som den mest nøyaktige «launch-monitoren» på markedet sammen med Trackman.

– Mange mener at GC Quad er best til innendørsbruk, mens Trackman er best utendørs. Vi mener Hawk er en kombinasjon, og GC Hawk gir litt flere muligheter enn Quaden. Vi ønsket ikke å ha en boks på bakken, men ville heller ha noe vi kunne henge opp i taket. Med GC Hawk kan man legge ballen fritt der du vil, og det har ikke noe å si om du er høyre- eller venstrespiller. Det er et gjennomtestet system som er veldig presist.

Etter sammenslåingen med Solastranden GK for noen år siden ble Sola GK Norges største golfanlegg, og klubben består i dag av to 18-hullsbaner og en nihullsbane. Til lørdag er det duket for åpning av det nye klubbhuset på Solastranden sammen med ordføreren. Og etterpå skal det spilles åpningsturnering med 100 deltagere. Ikke dårlig til å være midten av november!

– Bygget har sikkert vært planlagt i 25 år. Siden vi har hele administrasjonen her på Forus, blir det noe skalert ned. Det er et mindre bygg beregnet på flerbruk og hvor alt er på hjul, slik at hvis du skal ha større arrangementer, er det lett å flytte rundt på ting. Men bygget har fortsatt det du trenger med proshop, kontor, medlemsstue, møterom, toaletter, en kaffemaskin, og en stor uteplass som er skjermet for vær og vind.

– Vi gleder oss veldig til å få satt i gang!

Powered by Labrador CMS