The Open Championship//

I teten etter kanonrunde: – Jeg håper å ha en sjanse

Med en bunnsolid runde, fem under par, klatret Viktor Hovland (25) til 4. plass på moving day. Nå øyner han muligheten til nok en seierskamp i The Open Championship.

Viktor Hovland klatret 21 plasser på ledertavlen lørdag. Nå er siktet stilt inn på de siste 18 hullene.
Publisert Sist oppdatert

HOYLAKE (England): Når vinden løyer og regnet gjør greenene myke, blir linksgolf plutselig noe lettere. Iallfall for proffene.

Tidlig lørdag gikk Jon Rahm en bogeyfri runde med åtte birdier. Alex Fitzpatrick, lillebror i familien, kom seg rundt på 65 slag. Det viste for resten av feltet at det gikk an å bruke moving day effektivt. Den beskjeden nådde tydeligvis Viktor Hovland.

For andre dag på rad åpnet 25-åringen fra Ekeberg med birdie, som dessverre ble fulgt av en bogey. Det ble riktignok den eneste. For på de neste 16 hullene tok ikke Hovland et eneste feilsteg.

Med fem nye birdier kom nordmannen seg til klubbhuset fem under par. Og dermed er han et godt stykke nærmere Brian Harman (-12) på toppen av ledertavlen.

– Det er deilig det, jeg hadde håpet på en bra runde i dag, og fikk til det. En god runde til i morgen så har man plutselig sjansen, det er jo det man vil, oppsummerer Viktor Hovland til Norsk Golf i intervjusonen etter runden.

Fikk fart på putteren

Selve runden forklarer han som «ganske stabil med veldig få feil». I tillegg ble det mange greentreff – 14 av 18 på Royal Liverpool lørdag.

– Og så klarte jeg endelig å senke noen putter over fire meter. Tror ikke jeg har senket en eneste putt over det de første to rundene, så det var deilig når de begynner å gå i, innrømmer Hovland.

Han forklarer det som en mentalitetsendring. Det ga ham friheten til å være mer aggressiv da vinden løyet og de våte greenene ble tregere.

– Men man må jo fortsatt stole på linja og slå bra putter, legger han til.

På det tolvte hullet kom nordmannens fjerde birdie for dagen. Mye takket være en varmere putter.

– Mye kan skje

Etter fredagens andrerunde fortalte Hovland at målet var å ta igjen de andre i helgen. Når han da bruker moving day til å gå fem under par, kan man trygt si at halve jobben er gjort. På veien klatret han fra 25. plass til delt fjerde.

Søndag skal den 151. utgaven av The Open Championship avgjøres, og nordmannen mener seieren kan være innen rekkevidde.

– Jeg håper å ha en sjanse. Det er så mye som kan skje i linksgolf, og man vet aldri hvordan været kommer til å være i morgen. Jeg prøver bare å kontrollere det jeg kan, og spille slik som jeg gjorde i dag, utdyper han.

– Og forhåpentligvis senke en god del putter i morgen også.

Stor forskjell fra i fjor

I fjorårets jubileumsutgave spilte Hovland i lederball to dager på rad på St. Andrews. Her i Hoylake jager han teten bakfra. Han ser klare fordeler med å ikke lede an fra front denne gangen.

– Det var mye press å gå i lederball back-to-back i fjor, og på St. Andrews i tillegg. Det tar selvfølgelig på. Jeg gjorde en sykt bra jobb på lørdagen, men hadde ikke spillet på søndag, forklarer han, før han går inn på dagens situasjon.

– Det er en annen posisjon å være ti slag bak før runde tre. Man vet at man må prøve å spille en god runde og se hvor man ender opp til slutt. Nå går det riktig vei i hvert fall, sier han og gestikulerer mot ledertavlen i intervjusonen.

Duoen Hovland/Knight vet hva som må til for å havne øverst på listen søndag.

Blitt mer komfortabel

Med 18 hull igjen å spille i årets siste majorturnering kjemper Hovland fortsatt for seier, men fokuserer mest på prosessen.

– Jeg har ikke noe klart resultatmål, men håper selvfølgelig å spille så bra som mulig og ha en sjanse på seier. Men jeg har et mål om å slå de slagene jeg vil, spille den golfen jeg ønsker, og se spillet bevege seg i riktig retning. Det er på mange måter viktigere.

I tillegg til fjorårets Open var han i toppen i både Masters og PGA Championship tidligere i år. Under The Memorial i starten av juni holdt det hele veien inn, og karrierens hittil største seier ble et faktum.

– Hvordan bruker du de erfaringene i dag og i morgen?

– Jeg blir mer komfortabel i de situasjonene. Det er ikke lett å vinne disse turneringene, men om man gjør de tingene man trener på hver dag og spiller sitt eget spill, kommer man til å få muligheter, sier Viktor Hovland.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS