THE OPEN CHAMPIONSHIP//

Rahm herjet – i dag starter han jakten med Hovland

Jon Rahm grep muligheten da Hoylake stilnet. Søndag kl 15.05 går han ut i nest siste gruppe med Viktor Hovland. De har det samme målet – å innhente Brian Harman.

Jon Rahm leverte dagens beste runde på Royal Liverpool. Med 63 slag er han tilbake i seierskampen.
Publisert Sist oppdatert

HOYLAKE (England): – Dette var min beste runde på en linksbane noensinne, fastslår Jon Rahm etter 63 slag lørdag.

Han startet dagen to over par etter 36 hull av den 151. utgaven av The Open. Og heldigvis var det litt regn i lufta da verdenstreeren slo ut i morgentimene på Royal Liverpool. For det kokte under hornene på den spanske oksen.

– Det har vært to frustrerende dager, innrømmer han. – Men i dag føltes alt bra fra start. Vinden kom fra andre siden, og alt ble litt enklere. Jeg rullet i to birdie-putter på 5 og 9, som tok meg til even par. Og så kickstartet alt fra det tiende.

Seks birdier på ni hull

Det siste er ingen overdrivelse. Med seks birdier på siste ni signerte han et scorekort like rødt som det spanske flagget. 63 slag er den 14. laveste scoren i The Open-historien, og den laveste runden i årets mesterskap.

Om noen skulle tvile: Jon Rahm, som herjet med alle i starten av året, er tilbake på vinnersporet før de siste 18 hullene i Hoylake. Det samme er den struttende selvtilliten.

– Jeg tenkte aldri på scoren underveis, forteller han. – Hver gang jeg senket en birdie, tenkte jeg bare på den neste. Og samtidig vet jeg at bare halve jobben er gjort. Det gjenstår en jobb i morgen også.

Var han overrasket over Brian Harmans prestasjon de to første dagene?

– Nei, ikke i det hele tatt. Han spilte god golf. Det har vi alle gjort. Vi trener så hardt alle sammen, og forventer at ting skal skje. Vi visualiserer bare gode slag, men de fleste gangene blir det ikke helt sånn, forklarer Rahm.

– Og da er det selvfølgelig deilig når virkeligheten stemmer med forestillingen, men av samme grunn blir det aldri en overraskelse.

Viktor Hovland er for alvor med i kampen om en ny topplassering i The Open etter en tredjerunde fem under par. Men det var flere som spilte godt på moving day.

Temmet endelig banen

Fredag skrev vi om Topp 20-gutta på verdensrankingen som i to dager har fått juling av banen. Samlet var de 43 slag over par etter 36 hull. Fem klarte ikke cuten, tre reddet seg akkurat, og bare fire hadde røde tall.

Men da vinden endret retning og avtok i styrke, la også Royal Liverpool ned skjoldet sitt. Plutselig var de 18 hullene pip åpne for angrep. Og det var flere overlevende topper som stakk kniven i det sovende dyret.

Verdensfemmer Viktor Hovland og Cameron Young gikk fem under par; Rickie Fowler, Patrick Cantlay og Matt Fitzpatrick fire under; Xander Shauffele, Tyrrell Hatton og Cameron Smith tre under.

Men mannen alle jakter, er fortsatt Brian Harman, som etter en nervøs start på tredjerunden, kom seg på beina, fikk grep om dyret og endte -12 totalt.

Nå gjenstår bare de siste justeringene før søndagens finalerunde.

– Justeringer? Jeg skal ikke gjøre noen ting, sier John Rahm. – For det er ingenting å forbedre.

– Jeg har gjort alt jeg skal. Alt er på plass, ting føles bra. Så jeg skal bare innom fysioen, og tilbringe resten av kvelden sammen med familien. Spise godt, sove godt. Så er jeg klar i morgen.

PS! Jon Rahm (-6) og Viktor Hovland (-5) går ut i nest siste gruppe kl 15.05 søndag. Etter dem går lederballen med Cameron Young (-7) og lederen Brian Harman (-12).

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS