DP WORLD TOUR // Dag 2

Kofstad måtte kjempe – misset cuten i Abu Dhabi

Espen Kofstad åpnet året som eneste nordmann på Yas Links. Etter en lang og tung dag torsdag, måtte han si takk for seg etter den andre runden i Abu Dhabi.

Espen Kofstad chipper inn på det 7. hullet på Yas Links torsdag. Det endte med bogey, men dagens første birdie kom på neste hull.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag slo Espen Kofstad sine første slag på årets DP World Tour.

Etter en sterk fjorårssesong er Oslo-spilleren klar for Abu Dhabi HSBC Championship i Abu Dhabi, og der stiller han som eneste nordmann etter at Kristian Krogh Johannessen havnet utenfor startlisten med knapp margin.

Krogh Johannessen rykket som kjent opp til det høyeste nivået i Europa etter gode prestasjoner på Challenge Tour i 2022, men plasseringen og kategorien han sikret seg var dessverre ikke nok til en startplass på Yas Links denne uka.

LIV skyver ut Krogh

Dermed er Espen Kofstad alene om å forsvare Norges farger i Abu Dhabi.

Det er nemlig trangt om plassen på de attraktive turneringene på DP World Tour i år. En av hovedgrunnene er at flere spillere fra den saudi-arabiske utbryterligaen LIV Golf har tilgang til turneringene på europatouren etter en midlertidig kjennelse i fjor.

Krogh var bare to plasser fra å få være med i Abu Dhabi. Men rekken av LIV-golfere i feltet er lang.

Henrik Stenson, som fikk sparken som Ryder Cup-kaptein etter overgangen til LIV, er blant spillerne som skyver Drammen GK-spilleren ut av startfeltet. For på plass er også Patrick Reed, Lee Westwood, Ian Poulter, Bernd Wiesberger, Sam Horsfield, Richard Bland, Adrian Otaegui og Hennie du Plessis.

De er naturligvis på plass for å sikre seg poeng på verdensrankingen da spill på LIV-touren, iallfall foreløpig, ikke teller. Det gjør at samtlige LIV-spillere har falt kraftig på Official World Golf Ranking, og mange er helt avhengig av poeng for å få plass i kommende majorturneringer.

Heldige Donald

I Abu Dhabi er også Stensons erstatter som kaptein for Europa-laget, evigunge Luke Donald.

I morgentimene torsdag viste Donald at han fortsatt kan. Han endte førsterunden på -8 etter en knallsterk 64-runde på Yas Links. Og gikk rett i tet.

Espen Kofstad slo ut kl 10.15 norsk tid (kl 13.15 lokal tid), som en av de siste spillerne i feltet under første spilledag. Nordmannen fikk derimot ikke den starten han ønsket seg.

Han var tre slag over par etter sju hull. Og først på det åttende, et par-3 på 168 meter, kom dagens første birdie. Men dessverre skulle det også bli den eneste.

Som sistemann i feltet ble det en lang dag for den norske veteranen. For i gruppene foran ham gikk spillet tregt. Og dermed fikk ikke Norges eneste deltager engang fullført runden før sola gikk ned.

Han avsluttet med en ny bogey på hull 15. Dermed endte han torsdagen tre over par, og med det er Espen Kofstad nede på 106. plass etter første spilledag.

Oppdatert: Kofstad gikk tidlig ut fredag morgen og fullførte første runde på 75 slag, tre over par. Deretter bar det rett ut på andre runde, med tidlig starttid. Etter bogey på det første hullet (han startet på hull 10), var Kofstad på gang med birdier på dagens 9. og 11. hull. Men en dobbelbogey med seks hull igjen å spille ble nådestøtet. Kofstad trengte nå et mirakel for å sikre helgespill i Abu Dhabi, men endte +5 og misset cuten.

Du kan følge turneringen direkte på Viaplay (kl 08.30-15.00) eller på lenken under.

Her er ledertavlen


Powered by Labrador CMS