TESTET//

Shot Scope G5: Enkel, rimelig og fargerik

Er du ute etter en enkel og rimelig GPS-klokke som gjør den grunnleggende jobben – og ikke nødvendigvis så mye mer? Da bør du vurdere nyheten Shot Scope G5.

Publisert Sist oppdatert

I Norge har Garmin nærmest monopol i markedet for GPS-klokker. Tidligere i år testet vi den nye kongen i den populære Approach-serien – S70 – som gir deg alt du trenger.

Spørsmålet er om du trenger alt. For teknologi til å lese greener, spore slag, vurdere vindforhold og anbefale køllevalg er naturligvis dyrt å utvikle. Og er du først og fremst ute etter ei klokke som viser deg avstander til forkant, midten og bakkant av greenene – og i tillegg holde scoren – må du ikke nødvendigvis kjøpe en klokke til 8 849 kroner.

Eller 350 euro, for den saks skyld, som er prisen på Shot Scopes flaggskip, X5, som vi også testet tidligere i år.

Det enklere valget

Nå er Shot Scope ute med en ny og enklere modell som bør være attraktiv for mange.

Nye G5 koster ikke mer enn 180 euro, eller 2 015 kroner, og gjør den grunnleggende jobben raskt og effektivt. Du trenger ikke koble den opp til en app eller datamaskin. Du kan i praksis ta den rett ut av esken og ut på banen. Det er bare å feste på reimene, og du er klar til å spille.

Apropos reimer: G5 er en klokke som du i stor grad kan bygge etter eget ønske. Den fås med enten svart eller grå klokkekasse. Og med et stort utvalg av utskiftbare, fargede reimer kan du tilpasse klokken som du vil. Selv skjermen gir deg valg for individuell visning.

Når fargevalgene er tatt, er G5 først og fremst en funksjonell og brukervennlig golfklokke, forhåndslastet med over 36 000 golfbaner over hele verden.

Vår vurdering

I bruk testet vi ut de opplyste avstandene med en laser, og resultatene er like nøyaktige som i dyrere klokker (+/- 3 meter).

I skarpt sollys var ikke de blå tallene alltid så enkle å se. Det er noe av det du må forsake i en rimeligere klokke. Men samtidig har vi ikke vært altfor plaget med skarpt sollys denne sommeren. I normalt vær er skjermen skarp og klar. Og navigeringen er enkel og intuitiv.

Vi var ikke altfor imponert over touch-skjermen i storebroren X5, og derfor er det like greit at Shot Scope har droppet dette i lillebro G5. De fire enkle knappene er alt du trenger. To for å gå opp eller ned i menyen, én for å velge – og én for å gå tilbake. Du kan trygt la bruksanvisningen ligge.

Om du vil, kan du også bruke G5 som scorekort for å telle slag. Den gir i tillegg avstander til hindringer, som vann og bunkere, samt lay-ups og doglegs.

Konklusjon: Sett bort fra fargevalgene, er det ingenting fancy med Shot Scope G5. Den gjør bare jobben. En enklere og mer brukervennlig GPS-klokke er vanskelig å finne.

Powered by Labrador CMS