Norgesmesterskapet 2024//

Stort trykk før NM-starten – her er alt du bør vite 

Torsdag starter årets norgesmesterskap på Oslo Golfklubb i hovedstaden. Her er alt du trenger å vite før turneringen starter!

I fjor bestod pallen på herresiden av Jarand Ekeland Arnøy (t.v.), Matse Ege og Philip Bondestad. Hvem tar kongepokalen i år?
Publisert Sist oppdatert

Nesten 300 av landets beste golfere søkte om å få spille den gjeve turneringen, men kun halvparten fikk plass. 

Det endelige uttaket baseres av en rekke faktorer, som verdensranking blant proffer og amatører, sammenlagtlistene i hjemlig Garmin Norgescup og Srixon Tour, samt plassering i turneringene Mid-Am og NM for seniorer

Mesterskapet representerer på mange måter variasjonen i Golf-Norge med hele 46 år mellom eldste og yngste spiller på damesiden, og 38 år på herresiden. I tillegg er det NM for funksjonshemmede og døve de to siste spilledagene. 

Her er alt du trenger å vite om mesterskapet

Hvor: Oslo Golfklubb ved Bogstadvannet og nære grensen til marka. 

Når: Torsdag 27. til søndag 30. juni. Fire runder slagspill. Turneringen er en del av Garmin Norgescup.

Bane: Par 72. 6276 meter for herrer, 5789 meter for damer. Variert parkbane med flere høydeforskjeller med Bogstadvannet i spill på siste ni. Åpnet i 1924 og feirer sitt 100. årsjubileum i år. 

Klubben har arrangert NM flere ganger før, senest i 2012. Da vant Marita Engzelius på hjemmebane for damene, mens Elias Bertheussen vant for herrene. 

Fem siste NM-vinnere

2023: Dorthea Forbrigd og Mats Ege

2022: Vilde Marie Nystrøm og Michael Mjaaseth

2021: Julie Boysen Hillestad og Andreas Halvorsen

2020: Celine Borge og Kristian Krogh Johannessen

2019: Dorthea Forbrigd og Kevin André Wright

Hvem kan vinne?

Det er mange gode navn som stiller til start i årets Norgesmesterskap. Selv om det ofte er vanskelig å forutse hvem som kan kjempe om medaljene når mesterskapet skal avgjøres, kan man se noen sterke kort på startlisten. 

På herresiden er det størst forventninger knyttet til proffene Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Carl Didrik Meen Fosaas (Nøtterøy GK). Amatøren Philip Bondestad (Drøbak GK) overrasket mange da han forrige uke slo proffene på Nordic Golf League i Danmark, mens Elias Bertheussen (Miklagard GK) gjør et mini-comeback etter han la opp som proff i vinter. Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK), Kevin André Wright (Miklagard GK) og Norgescup-leder Jarle Volden (Oslo GK) kan også havne i seierskampen. 

Se alle herrene på startlisten her

Renate Hjelle Grimstad (t.v.) og Anna Krekling (t.h) tok sølv og bronse, men ingen klarte å slå Dorthea Forbrigd i fjor.

På damesiden er det også flere sterke kandidater til NM-gull. Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) skal spille sin første turnering for året etter en ryggoperasjon i vinter, og man kan også løfte frem amatørene Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK) og Sofie Bindner Engesæth (Oslo GK) som gode medaljekandidater. Sistnevnte har vunnet de siste to turneringene i Garmin Norgescup.

Tidligere proff Julie Boysen Hillestad (Atlungstad GK) gjør også et lite mini-comeback til turneringsgolfen etter å ha lagt opp som LET-spiller i våres

Nora Sophie Johnsen (Oslo GK) og Celine Brovold Sanne (Asker GK) har også levert gode resultater på Norgescup de siste ukene, og kan havne i tetkampen.

Se alle kvinnene på startlisten her

Publikum

Det er gratis inngang som publikum. Få informasjonen man trenger ved å lese på Oslo GKs hjemmesider.

Publikumsinfo

Lenke til ledertavlen

Ledertavlen er stedet hvor du kan følge turneringen hull-for-hull. 

Her er den 

PS! Her vil det komme flere spillere etter onsdagskvalifiseringen er gjennomført. 

Starttider

Starttidene for de to første dagene kan du se her her

Norgesmesterskap for funskjonshemmede og døve

Det skal også spilles NM for funksjonshemmede denne uken på Bogstad. Seks spillere står på startstreken i herreklassen, mens det ikke skal være noen damer med. I tillegg skal tre døve herrespillere konkurrere om medaljer. 

Følg den konkurransen her

Dekning gjennom uken

Norsk Golf kommer naturligvis til å dekke turneringen daglig gjennom hele uken via norskgolf.no og sosiale medier.

Nyhetssaker og kuriositeter, samt intervjuer med spillere, arrangører og støtteapparater vil komme fortløpende både skriftlig og i videoform. 

Premiepenger

Damer*

1. plass kr 80 000,-

2. plass kr 60 000,-

3. plass kr 40 000,-

4. plass kr 30 000,-

5. plass kr 20 000,-

Herrer*

1. plass kr 80 000,-

2. plass kr 60 000,-

3. plass kr 40 000,-

4. plass kr 30 000,-

5. plass kr 20 000,-

6. plass kr 10 000,-

7. plass kr 8 000,-

8. plass kr 6 000,-

*Amatører kan i henhold til amøtørbestemmelsene motta inntil kr 10 000,- i premiepenger.

Powered by Labrador CMS