Krogh Johannessen avsluttet året med topp-25 plassering

Med en avslutningsrunde på 69 slag i Alfred Dunhill Championship klatret Drammen GK-spilleren ti plasser - mye takket være en varm putter.

Publisert

2022/23-sesongen på DP World Tour er i gang, og det er én nordmann har spilt alle tre turneringene i den afrikanske åpningen. Kristian Krogh Johannessen har de siste ukene spilt Joburg Open, South African Open Championship og Alfred Dunhill Championship – og klart cuten i alle tre.

Med fire gode runder på 68-72-71-69 og en samlet score på åtte under par (–8), ble det en delt 22. plass i Alfred Dunhill Championship. Det ble hans beste resultat i den sørafrikanske svingen.

Tallenes tale viser at særlig putteren var varm den siste uken. Under torsdagsrunden ble det 27 putter totalt og 1,7 per greentreff, noe som ga fjerdeplass og ellevteplass på de to statistikkene den dagen.

På avslutningsrunden søndag gikk det enda bedre. Med 26 putter totalt og 1,5 per greentreff var han best i feltet – hele 4,6 færre putter enn gjennomsnittet.

Dette gjenspeiler seg også på den totale statistikken. Hittil i år er han den 21. beste putteren som har spilt i inneværende DP World Tour-sesong.

– Klar for julefri

Hovedpersonen selv er dog ikke veldig fornøyd med eget spill de siste ukene.

– Jeg har ikke vært så happy med spillet disse ukene, selv om det kom gode tendenser nå i den siste uken, skriver han i tekstmelding til Norsk Golf.

– Men jeg er veldig klar for julefri nå, det gleder jeg meg til. Jeg er mentalt sliten etter året som har gått, legger han til.

Det er litt annerledes å spille golf i Sør-Afrika enn i Norge:

Clubhouse views at @LeopardCreekCC 🐘 #DunhillChamps pic.twitter.com/gSuHddR2V0— DP World Tour (@DPWorldTour) December 10, 2022

I de to foregående turneringene ble det delt 39. plass og delt 42. plass, noe som til sammen gir han en foreløpig 43. plass på DP World Tour-rankingen.

Det var sørafrikanske Ockie Strydom som vant Alfred Dunhill Championship – hans første på dette nivået.

Rankingliste – DP World Tour

Ledertavle – Alfred Dunhill Championship

Powered by Labrador CMS