KORN FERRY//

Topp-plassering for Ventura – klatrer på poenglisten

Kristoffer Ventura leverte nok en god runde i Florida som sørget for en sterk fjerdeplass i Lecom Suncoast Classic. Sannsynligheten for PGA-tourkort øker for norsk-mexikaneren. 

Men nok en god plassering klatrer Kristoffer Ventura til 11. plass på sammenlagtlisten til Korn Ferry-touren. De 30 beste får PGA-tourkort.
Publisert Sist oppdatert

Det startet ikke spesielt godt for Kristoffer Ventura (nummer 405 i verden, ifølge verdensrankingen) i denne ukens turnering på Korn Ferry-touren. Men etter de to bogeyene på to av de tre første hullene på torsdagens åpningsrunde, har det haglet med birdier og sirkler på scorekortet.

Etter at Ventura ristet av seg den doble bogeystarten på åpningsrunden, haglet det med birdier, hele åtte i tallet. Dermed en runde på 66 slag (-5).

Tre ganger 66

Det ble ikke like mange birdier på fredag, men med kun én bogey på scorekortet, ble scoren den samme. Ny 66-runde, og losen på lederne ble manifestert.

Ventura hadde lederne i siktet hele helgen i Florida.

Og da skal du ikke være veldig kreativ eller fantastifull for å skjønne hvordan lørdagens runde artet seg. 66 slag og -5 så klart. Nok en gang med seks birdier og én bogey, slik som på fredag.

Ny god runde fredag

I lederball åpnet Ventura finalerunden sin med to bogyer og to birdier på de første seks hullene, men det var fra hull ni han satte inn støtet. Med en perfekt eagle på det niende, fulgte han opp med to birdier på de neste fem hullene. 

Dessverre tørket birdiene noe inn i innspurten, og måtte se seg slått av Tim Winding (Sverige), Steven Fisk (USA) og Patrick Cover (USA). Ventura endte på –19, som var ett slag bak trioen som måtte ut i tre-mannsomspill. 

Svensken Winding vant omspillet etter to hull.

Klatret på sammenlagtlisten

Det er de 30 beste ved sesongslutt som sikrer seg opprykk og spillerett på PGA-touren til neste sesong. Med sin fjerdeplass avanserer han til 11. plass på Korn Ferry-rankingen. 

Lecom Suncoast Classic var sesongens åttende turnering, av totalt 26. 

Ventura fikk sitt store gjennombrudd da han vant to turneringer på Korn Ferry-touren 2019. Først Utah Championship, så Pinnacle Bank Championship. Resultatene gjorde at han kvalifiserte seg til PGA-touren i 2019/20, en plass han senere mistet.

En annen som imponerer i feltet, er 15 år gamle Miles Russell, som på fredag ble tidenenes yngste spiller til å greie cuten på Korn Ferry tour.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS