LADIES EUROPEAN TOUR//

Stavnar klatret på listen etter kanonavslutning

Fra hull 5 leverte Madelene Stavnar en feilfri avslutningsrunde, og avanserte til 16.-plass i ukens turnering på Ladies European Tour (LET).

Madelene Stavnar avsluttet sterkt, og ble beste nordmann i Sør-Afrika på 16.-plass.
Publisert Sist oppdatert

Med én eagle, to birdier og elleve par på sine siste fjorten hull, avsluttet Madelene Stavnar Joburg Ladies Open med sin beste rundescore for uken (-3). Dermed avanserte Stavnar fjorten plasser opp på listen, og endte til slutt på 16.-plass med en total score på -3. Det gir en ukeslønn på 4 950 euro.

Dorthea Forbrigd greide ikke å følge opp den strålende tredjerunden, og endte til slutt på 50.-plass etter en avslutningsrunde på 75 slag.

Michelle Forsland fikk en strålende start på turneringen, men greide ikke å følge opp. Avslutningsrunden på 79 slag betyr at Forsland har vært innom nærmest samtlige plasseringer mellom første og sekstiende på ledertavlen. Til slutt endte det med 58.-plass.

Halvparten av de norske greide cuten

Hele seks norske jenter stilte til start da Joburg Ladies Open gikk av stabelen i Sør-Afrika denne uken. Halvparten av spillerne greide cuten i form av Madelene Stavnar, Michelle Forsland og Dorthea Forbrigd.

Etter åpningsrunden var Michelle Forsland helt oppe på delt 16.-plass etter en førsterunde to slag under par. Det kunne imidlertid sett vesentlig bedre ut for Oppegård GK-proffen, som noterte seg for hele åtte (!) birdier på det som kunne blitt en gnistrende åpningsrunde og ledelse i europatour-turneringen.

Bogey og trippelbogey på de to siste hullene medførte fire tapte slag, noe som i praksis var forskjellen på delt ledelse og 16.-plass.  Forsland greide ikke å holde oppe birdietrykket fra åpningsdagen. Fredagens runde ble fullført på to slag over par.

Delt 30.-plass

Fredagens beste norske runde leverte Madelene Stavnar på 71 slag (-2). Stavnar åpnet forrykende med fem birdier på de første elleve hullene, men to bogeyer i løpet av de siste sju hullene hindret det som kunne vært en topp 12-plassering.

Lørdag ble en runde i status quo-ens tegn for de norske. Både Stavnar og Forsland signerte runder på par totalt. Det gjorde at de falt på ledertavlen, og ligger på delt 30.-plass før søndagens sisterunde.

Storspilte i sytten hull

Det var den tredje og siste nordmannen som sikret seg helgespill, Dorthea Forbrigd., som kan skryte av lørdagens beste norske runde. Oslo-spilleren signerte til slutt for en runde på 70 slag (-3), men hadde det ikke vært for en dobbelbogey på siste hull, ville Forbrigd vært likt med landskvinnene på 30.-plassen. Forbrigds åpningsrunder på henholdsvis 75 og 76 slag, var akkurat nok til å plassere seg på riktig side av cut-grensen.

Dobbelbogeyen til tross, Forbrigds runde var den niende beste i feltet på lørdag.

Marianne Skarpnord (91. plass, +8), Maiken Bing Paulsen (107. plass, +13). og Julie Boysen Hillestad (114. plass, +16) greide ikke cuten.

Sveitsiske Chiara Tamburlini vant turneringen suverent med sju slags margin (-17).