Korn Ferry Tour//

Ventura får norsk besøk: – Hullet så ut som en bøtte

I denne ukens Korn Ferry-turnering finner man to nordmenn på startlisten. Carl Didrik Meen Fosaas har spilt seg inn i feltet gjennom mandagskvalifiseringen. 

Carl Didrik Meen Fosaas (t.v.) og Kristoffer Ventura spiller begge i denne ukens Korn Ferry-turnering.
Publisert Sist oppdatert

PGA-tourens utviklingstour har denne uken tatt turen til Arlington i Texas. Der fortsetter kampen om livsviktige poeng for rykke opp til golfens beste tour. Kristoffer Ventura har allerede hatt en god start på sesongen, og ligger på 11. plass på rankingen hvor de 30 beste får PGA Tour-kort til neste år. 

Texas Rangers Golf Club får Ventura besøk av en annen nordmann som har fått innpass i Veritex Bank Championship gjennom en seier i mandagskvalifiseringen

Førsteårs-proffen Carl Didrik Meen Fosaas leverte en knallrunde på 63 slag (–8, par 71). Han åpnet runden med birdie på åtte (!) av de første ti hullene. 

– Det var en solid runde. Den startet ganske så hot med syv birdier på de første ni hullene. Jeg slo ballen solid og satte det meste innenfor fire meter på green, forteller han til Norsk Golf. 

– Det er alltid gøy når man har sånne runder hvor hullet ser ut som bøtte, understreker han. 

En sterk åpning sørget for muligheten til å spille denne ukens Korn Ferry-turnering. Fosaas startet på hull 10, journ.anm.

Debut på Korn Ferry

Vestfoldingen erklærte seg som proff i fjor sommer etter fem år på Texas Tech hvor han var lagkamerat med Ludvig Åberg og Bård Skogen. Siden da har det vært i hardtrening med coachene Nicolai Langeland og Mikkel Bjerch Andresen i statene. 

–  Jeg har sett sett stor fremgang i treningene, samt at rundene jeg har spilt har vært veldig bra. Det har blitt mange veldig lave runder i trening så jeg vet at nivået er bra når det klaffer, forklarer han. 

Nå venter debuten på det nest høyeste nivået i amerikansk golf; Korn Ferry Tour. Og selv om han er spent, har han et tydelig mål for uken.  

– Målet blir naturligvis å komme topp-25. Da kvalifiserer jeg videre til neste turnering. 

Carl Didrik Meen Fosaas
Carl Didrik Meen Fosaas

– I tillegg kommer det til å bli en super erfaring, så skal jeg skal nyte hvert sekund.

– Er du spent?

– Klart jeg er spent. Dette er en litt ny arena for meg, men jeg er superklar for å teste spillet, understreker Fosaas. 

De to norske slår ut torsdag ettermiddag norsk tid. Ventura er først ut med tee-off klokken 15.10. Fosaas slår ut en snau time senere, klokken 16.08. 

Her er ledertavlen

Les også

Powered by Labrador CMS