Det er ingen tvil om at man bør være ute på gress mest mulig om man ønsker å utvikle seg som golfspiller, men om kroppen ikke føles bra og man ikke orker å trene de nødvendige timene når man er utenlands, er det like greit å komme seg hjem for å finne ut av det.

Mens jeg nå går og venter på prøveresultatene fra legen, har jeg fortsatt en hel del å drive med. De siste dagene har jeg brukt på planlegging av 2013-sesongen, noe som egentlig er nokså omfattende. I tillegg til å utarbeide en turnerings-plan som fungerer, jobber jeg også med å sette sammen en ukentlig treningsplan som jeg håper skal hjelpe meg til å nå de målene jeg har satt meg. Basert på statistikken og erfaringene fra 2012, har jeg, sammen med treneren min, laget en liste over ting som skal prioriteres i dette årets treningsplan. I tillegg får jeg også hjelp av Eirik Hole som jobber på Olympiatoppen, slik at jeg kan bli enda mer strukturert på den fysiske treningen også. 

Tidligere har jeg vært veldig flink til å trene fysisk gjennom off-season, men jeg har slitt med å opprettholde kontinuiteten etter hvert som sesongen har startet. Dette har jeg nå bestemt meg for å ta tak i, og sammen med Eirik jobber jeg nå med å lage et bra styrke-program som er gjennomførbart også de ukene jeg er ute og konkurrerer. Hvis man kan klare å bygge opp en bra styrke gjennom vintersesongen, og opprettholde denne gjennom hele golf sesongen, har man i alle fall de fysiske forutsetningene for å kunne prestere bra over en lengre periode!

Min erfaring med treningsprogrammer, er at de bør legges på et nivå som er ambisiøst, men fortsatt gjennomførbart. Det er fort gjort å bli litt for ivrig under planleggingsfasen, og lage et treningsprogram som blir for tøft å gjennomføre i lengden. Men det er viktig å huske på at det er umulig å drive kvalitetstrening om man ikke får nok restitusjon.

Selv om jeg aller helst skulle vært med i finale kvallet til Asia-touren selv, var det utrolig kult å se at Elias (Bertheussen) til slutt klarte å komme seg godt innenfor topp-40, og dermed sikre seg Asia-tour kortet for 2013. Den hardtarbeidende trønderen som tilsynelatende er veldig fornøyd med tilværelsen sin i bartebyen, blir nok nødt til å belage seg på en litt annen hverdag nå som den nye arbeidsplassen hans er lokalisert ganske så langt fra kalde Norge. Om han til slutt velger å finne seg et nytt tilholdssted i Asia gjenstår å se, men at han bør bli enda flinkere til å spise med pinner om han ikke skal ende opp spinkel og underernært, det er i allfall sikkert!

Utover dette så er det vel ikke all verdens som har hendt den siste tiden, men jeg kommer tilbake med en ny liten oppdatering neste uke.

Nyt vinterværet!

Anders