LPGA TOUR//

Borge fikk en perfekt start, men det ble bare nesten i Texas

Celine Borge har ikke hatt den enkleste sesongoppkjøringen til The Chevron Championship. Runder på 73 og 75 slag var to slag for mye til å sikre seg helgespill i årets første major.

Celine Borge jakter en opptur i årets første majorturnering, The Chevron Championship, i Texas.
Publisert Sist oppdatert

I sin debutsesong i 2023 åpnet Celine Borge formidabelt på LPGA-touren, en opptur som varte helt fram til sommeren da hun ble nummer tre i majorturneringen Evian Championship. Etter sykdomsperioden på sensommeren gikk det atskillig tyngre for Tønsberg-jenta, og denne sesongen har det fortsatt i samme spor.

Celine Borge slår ut på det 15. hullet på førsterunden i The Chevron Championship torsdag. Tønsberg-jenta hadde god uttelling fra tee også denne gangen.

Det er derfor grunn til å være forsiktige optimister før årets første major, The  Chevron Championship, og etter første runde lår Vestfold GK-spilleren på delt 54. plass etter en førsterunde ett slag over par i The Woodlands i Texas.

Dermed lå det an til at Borge måtte forberede seg på en kamp rundt cut-grensen i turneringen, og i den anledning fikk Borge en drømmestart.

Med birdie på to av de tre første hullene, hadde Borge til og med sikret seg en liten buffer til gjengen som halset under cut-grensen.

Dessverre skulle det ikke fortsette på samme vis. Bogey på hull 5, og dobbelbogey på hull 9, skulle vise seg å være på bristepunktet av det Borges scorekortet kunne tåle.

Ytterligere bogeyer på hull. 11, 12 og 14 gjorde at scoren bristet, og birdie på hull 17 var ikke nok.

En runde på 75 slag (+3) var to slag dårligere enn åpningsrunden, og det er i skrivende stund to slag for mye til å greie cuten.

Det er jevnt i toppen, og i skrivende stund er det amerikaneren Nelly Korda som leder (-7), men lederen fra dag én, Lauren Coughlin har fortsatt ni hull igjen å spille, og ligger bare slaget bak. Det gjør også japaneren Minami Katsu.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS