Reaksjonene etter at nyheten om Henrik Bjørnstads comeback ble kjent har ubetinget positive. Alle Norsk Golf har snakket med, gleder seg over at den tidligere PGA tour-spilleren har bestemt seg for å satse i tre nye år.

Norges eneste europatour-spiller, Espen Kofstad stiller gjerne opp som treningskompis.

– Jeg kjenner jo ikke Henrik så godt, og har ikke spilt med ham. Men han har jo vært rimelig vill, og hvis han synes det føles bra nå så har en en bra sjanse på å klare kortet, sier Kofstad til Norsk Golf.

Før han avslutter: – Hils og si at hvis han vil ha en treningspartner før kvalet, så er jeg med!

Les også: Comeback-Bjørnstad til Norsk Golf: – Føles helt vilt å være tilbake!

Haugsrud: – Forundrer meg ikke om han lykkes

Per Haugsrud har kommentert PGA Tour på Eurosport i tospann med Bjørnstad de siste to årene. Han har klokkertro på at kompisen har det som skal til for å lykkes i sitt comeback.

– Jeg pleier å si at det du synes er moro, blir du god på. Nå har Henrik funnet gleden igjen, og da er mulighetene der. Golfsporten er unik sånn sett, for du kan plukke det opp selv om du har vært borte en stund. Henrik er i særklasse den beste norske herrespilleren gjennom tidene, og vet hva som skal til for å lykkes. Han har ingenting å tape, alt å vinne, og må på en måte gjøre det nå. Men han må gi seg selv litt tid. Det er ikke mange ukene siden han bestemte seg for dette, og såvidt jeg vet, har han ikke køllene på plass ennå, ler Haugsrud.

– Jeg har troen på ham. Han er ikke noen unggutt lenger, og det skal bli spennende å se ham måle seg mot 20-åringene ute på touren. Men uavhengig av om det blir énputter eller treputter, er Henrik uansett en strålende fyr. Det forundrer meg overhodet ikke om han lykkes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Per Haugsrud har tro på Henrik Bjørnstad før comebacket. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

 

Thorp tilbyr caddie-hjelp

Etter at Marius Thorp gikk en 61-runde på Bogstad for litt siden, er det mange som har spurt om han også vurderer et comeback. Men det er det neppe noen fare for foreløpig.

– Jeg snakket med Henrik i helgen og merket han var veldig ivrig. Det er kult! Jeg spiller et par runder i uka, men trener nesten aldri. Det er hyggelig at folk vil at jeg skal prøve igjen, men vi kan heller si det sånn at dersom Henrik kvaler til Europatouren, så kan jeg ta bagen hans, humrer Thorp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Da Norsk Golf delte comeback-saken om Henrik Bjørnstad på Facebook, benyttet mange anledningen til å «mase» på Marius Thorp om å gjøre comeback. 

Også Norges Golfforbund ønsker Bjørnstad velkommen tilbake. Team Norway-sjef Jon Karlsen sier følgende til Norsk Golf:

– Utrolig kult at Henrik gjør comeback! Henrik har mye golf i kroppen, og kan han finne motivasjon og glede over tid, så tror jeg det er mulig å få se Henrik på et høyt nivå igjen!

Generalsekretær i NGF, Tor-Anders Hanssen strålte da han fikk nyheten mandag ettermiddag.

– Det er utrolig morsomt at Henrik har fått golfgleden tilbake. Han er kjent som en av de beste ballstrikerne i golfen og vil sikkert være godt forberedt på det som venter ham. Jeg tror hele Golf-Norge gleder seg til å følge hans comeback!

Første mulighet blir under helgens mid-am-NM på Miklagard. Da spiller Henrik Bjørnstad sin første turnering på sju år.