Blogg: Blir en av disse danskenes første majorvinner?

Andreas Thorp blogger om tre danske kometer som kan ta internasjonal kvinnegolf med storm.

Verdenseneren Inbee Park dominerte nok en gang på en ,ajor-søndag med en utrolig imponerende 65 runde, men det var ikke den eneste 65 runden som ble levert på søndagen.

Nanna Koerstz Madsen, 20 år fra Smørum i Danamark og rookie på LET kopierte verdens beste spiller. Dette fikk meg til å tenke, har Danmark klart å utvikle en spiller som kan bli deres Suzann Pettersen?

Når man titter nærmere på resultatlisten finner du ikke bare en, men to unge dansker som klarte cutten. Madsen ble nr. 21 etter den fenomenale avsluttningsrunden. Nicole Broch Larsen ble nr. 24 etter en sikkert skuffende 77 runde på søndag. Ett slag utenfor cutten fant jeg også enda en ung danske, Emily Pedersen.

Danmark har i dag tre av av Europas største golf-talenter på damesiden. Nanna Koerstz Madsen, 20 år, bestevenninen Emily Pedersen, 19 år og Nicole Broch Larsen, 22 år. Dette lukter Danske dynamitt!

Her er hvorfor jeg tror Danamrk har 3 unge spillere som alle kan bli like gode som Suzann:

Nanna Koerstz Madsen (20 år)

Verdensranking: 200

LET pengeliste: 10

LET Rookie: 1

Vant flere store turneringer som amatør. Dro på college, men returnerte etter 2 måneder fordi hun ikke var fornøyd med treningsforholdene. Vant Q-School i fjor. 5 topp-20 i 2015, 3. plass i New Zealand.

Emily Pedersen (19 år)

Verdensranking: 262

LET pengeliste: 22

LET rookie: 3

Veldig imponerende amatørkarriere med flere store triumfer. Ble proff etter å blitt nummer 4 på Q-School i fjor. Gjorde allikevel ferdig videregående skole i år. 2 ganger på Junior Ryder Cup og 1 gang på Junior Solheim Cup. 4 topp-20 i 2015, runner-up i Nederland.

Nicole Broch Larsen (22 år)

Verdensranking: 144

LET pengeliste: 8

LET rookie: 2014 rookie

Nok en god amatørkarriere og spilte seg til en solid 29. plass på fjorårets LET pengeliste. Seks topp-20 plasseringer i 2014, med 5.plass som best. Fire topp-20 i 2015, men to 3.plasser.

Det som imponerer meg er at disse tre unge spillerne har klart på meget kort tid å ta steget fra en god amatørkarriere til å etablere seg på LET og heve seg i toppen. Det ser ut som en av dem vinner «rookie of the year» i år. Med en slik lovende start på karrieren håper jeg de tar turen over til LPGA Tour-kvalet innen ett par år, og etter hva jeg så under Ricoh British Open er jeg skråsikker på at disse tre har en meget lovende fremtid – og muligens kan de vinne Danmarks første Major!