–  Jeg spilte ganske fin golf i dag også og følte jeg hadde bra kontroll tidlig på runden. Men da vinden tok seg opp like før runding klarte jeg ikke helt å velge riktig kølle på innspillene og slet dermed litt med lengdekontrollen, noe som kostet meg seieren i dag, skriver Arnøy på Facebook.

Etter å ha spilt to runder på 68 slag, ledet Jarand Ekeland Arnøy Finnish Open før siste runde. Birdier på hull 4 og 5, ga Fana-spilleren akkurat den åpningen han kunne tenkt seg, og det så lenge ut til å bli en duell om seieren mellom Arnøy og islandske Haraldur Magnus.

Så begynte en svenske å røre på seg for alvor.

Birdie-bonanza

Anton Wilbertsson hadde ikke en eneste birdie på de første ni hullene, men birdien på det tiende gjorde at svensken holdt seg inne i kampen.

Både Arnøy og Magnus avsluttet sterkt, med henholdsvis to og tre birdier på de siste fem hullene, men svenskens birdie-bonanza greide ingen av dem å kopiere.

– Jeg prøvde å legge inn en sluttspurt og satte en femmeter for birdie på 15 og en tolv meter for birdie på hull 17. Rett etterpå stod jeg i fairway på 18, med 195 meter inn på andreslaget. Igjen snurret vinden og med vann kort valgte jeg et femmerjern da det virket å være litt inn i vinden fra venstre. Jeg slo det slaget midt på pinnen, men det var en kølle for mye og jeg shortsidet meg selv over green. Etter en bra chip til tre meter underleste jeg putten og måtte ta til takke med en andreplass denne uken, skriver Arnøy.

Birdie på det femtende. Birdie på det sekstende. Birdie på det syttende. Birdie på det attende. Dermed svensk seier; ett slag foran Arnøy og Magnus.

– Nå går turen til Great Northern hvor jeg skal spille en endags turnering på mandag, med spillere som blant annet Thomas Bjørn i feltet. Etter det har jeg planlagt to uker med trening før Europatourkvalifiseringen starter 17. til 20. september. Deretter skal det kjempes om de siste rankingpoengene med årets tre siste turneringer på Nordic League, skriver Arnøy,.

Kjemper om topp 5

2. plassen sikrer Arnøy 5 418 euro, og 5 418 poeng på Nordic League-rankingen, der en topp 5-plassering fortsatt er innen rekkevidde når seks turneringer gjenstår.

Arnøy ligger på 10. plass etter å ha spilt inn 18 234 poeng så langt i 2019. Avstanden opp til 5. plass, som gir spill på Challengetouren neste sesong, er på drøyt åtte tusen poeng.

Elias Bertheussen, som vant Esbjerg Open for en uke siden, og Petter Mikalsen endte på delt 26. plass.

Neste turnering er SM Match som spilles 4. til 7. september.

Leaderboard