toursveipet//

Holder døra på gløtt: – Aller helst vil jeg fortsette

I morgen spiller Julie Boysen Hillestad sin siste turneringsrunde, i hvert fall på en god stund, og har i aller høyeste grad los på en topplassering i avskjeden.

Julie Boysen Hillestad
Julie Boysen Hillestad i aksjon under tredjerunden i South African Women's Open.
Publisert Sist oppdatert

Ladies European Tour

Den største samlingen av norske navn finner man i Sør-Afrika hvor seks kvinner spiller denne ukens South African Women's Open. 

Av de seks er det Julie Boysen Hillestad som har åpnet best. Med en 67-runde (–5) lå hun på tredjeplass etter første spilledag. Etter en litt tyngre andrerunde på +1, som inneholdt blant annet en eagle, to birdier og fem bogyer falt hun til en 6. plass på en dag med vesentlig høyere scorer enn på førsterunden.

Norgesmesteren annonserte at hun skulle legge golfkøllene på hylla i forrige uke, og spiller sin siste turnering som proff i Sør-Afrika.

«Moving day» bød på nok en solid forestilling. Birdier på hull 1 og 3 ble nullet ut av bogeyer på 8 og 9, før Atlungstad-spilleren plutselig var over par for dagen etter en ny firkant på scorekortet på sitt første hull etter runding. En eagle på 13 skapte balanse i regnskapet, før hun rundet av med en birdie, en bogey og tre par.

Det gjør at 24-åringen ligger på en delt 11. plass før sin (foreløpig) siste turneringsrunde som profesjonell golfspiller.

– Det startet veldig bra, med mange bra slag og tidlige birdier. Midtveis slet jeg litt med å stole på linjene og køllevalg, og gjorde noen dumme bogeyer. Heldigvis gjorde jeg  en ny eagle som tok meg under par igjen. Jeg måtte jobbe litt mer i dag, men det er kult at jeg fortsatt henger med.

Holder døra på gløtt

Selv om Hillestad har annonsert sitt farvel med golf på toppnivå, forteller hun at det ideelle selvfølgelig er å fortsette.

– Golf er brutalt veldig ofte, og for min del har det vært nedtur etter nedtur, med noen få unntak. Jeg valgte å dele nyheten før turneringen for å se om det gjorde noe med spillet, og det tok flere kilo av skuldrene mine, sier hun og fortsetter:

– Dette er selvfølgelig nyttig informasjon for veien videre. Jeg har spilt golf hele livet og ønsker aller helst å fortsette. De siste årene har gleden vært for liten, men kanskje finner jeg tilbake til den når jeg får kjenne ordentlig godt etter.

Dorthea Forbrigd (-1, 25. plass) og Madelene Stavnar (+2, 39. plass) spiller også søndagens avslutningsrunde.

Marianne Skarpnord (+8, 92. plass), Maiken Bing Paulsen (+13, 110. plass) og Michelle Forsland (+13, 110. plass) misset cuten. 

Dorthea Forbrigd var på 25. plass før sisterunden.

Her er ledertavlen

LPGA Tour

Norges beste kvinnegolfer, Celine Borge, spiller denne ukens JM Eagle Championship i Los Angeles. Hun åpnet bra med tre birdier på hull 11, 12 og 13 (hun startet på hull 10 journ.anm.), men med tre bogeyer i løpet av de siste ni ble det balanse i regnskapet for Vestfold GK-spilleren. 

Andrerunden ble dessverre tung for den norske jenta. Allerede etter åtte hull var Borge fire over par, og med en ytterligere bogey på banens nest siste hull misset 25-åringen cuten. 

Her er ledertavlen

DP World Tour

Europatouren har tatt hele den lange turen til Taiheiyo Club i Japan. I et sterkt felt finner man nordmannen Espen Kofstad. Han åpnet turneringen med en stødig 69-runde (–1), men klarte ikke å følge opp på andrerunden. Oslo-spilleren gikk +2 for dagen, og misset cuten med tre slag.

Her er ledertavlen

Challenge Tour

Siste norske proffgolfer som er i aksjon på høyere nivå er Andreas Halvorsen. Han spiller sin tredje CT-turneringen for året når touren har dratt til de arabiske emirater. 

Mannen fra Larvik åpnet med en 71-runde (–1). Andrerunden ble ett slag bedre, og Halvorsen klatret til en 32. plass før lørdagens tredjerunde.

«Moving day» ble en seig affære for Larvik-gutten. Tre bogeyer, én birdie og 14 par gjorde at nordmannen falt til en 50. plass. 

Åpningen på fjerderunden bød på andre boller. En birdie på hull 1 ble fulgt opp med en eagle på hull 2, og Halvorsen fortsatte det solide spillet. Etter 15 hull var nordmannen -5, men to sene bogeyer ledet til en delt 44. plass til slutt.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS