Kofstad var godt posisjonert etter torsdagens åpningsrunde på 69 slag, men fikk det aldri til å stemme på fredagens andrerunde, der en 74-runde bestående av fire bogeyer, én birdie og resten par sendte ham ned til 78.-plass sammenlagt, to slag bak cutstreken.

Der endte også hans Team Norway-kamerat Kristian Krogh Johannessen, som bokførte runder på 73 og 70 slag. Krogh konkurrerer vanligvis på Challenge Tour og spilte kun sin andre DP World Tour-turnering for sesongen.

For 14 år og seks måneder gamle (!) Lev Grinberg fra Ukraina blir det derimot helgespill etter runder på 70 og 69 slag. Med 39.-plass etter halvspilt turnering er han tidenes nest yngste spiller som klarer cuten på europatouren, én måned eldre enn kineseren Guan Tianlang som klarte cuten i Masters i 2013.

Etter en 22.- og 36.-plass på sine to siste DP World Tour-turneinger har Espen Kofstad klatret til 121.-plass på tourens sammenlagtliste, tre plasser innenfor topp-124 som sikrer ett års forlenget arbeidstillatelse på touren ved sesongslutt – noe Kofstad ikke har klart tidligere i hans skadeforfulgte karriere.

Neste uke blir det turneringsfri på europatouren på grunn av majorturneringen PGA Championship. Kofstad er på plass igjen i Dutch Open i Nederland 26. mai.