Da er det klart at Suzann Pettersen ikke får selskap av Benedikte Grøtvedt på neste års LPGA-tour. Grøtvedt hadde 103. plass som utgangspunkt for hennes fjerderunde, og var avhengig av å klatre over 30 plasser for å få mulighet til å spille søndagens avslutningsrunde. Dessverre endte hun opp langt unna målet.

Klatre klarte hun, men kun syv plasser opp til en delt 96. plass. Med 16 over par for turneringen endte hun fire slag bak cutgrensen, og må dermed takke for seg. Det er først og fremst andrerunden hennes fredag som har ødelagt denne uken.

Grøtvedt åpnet turneringen med en 74-runde, og lå trygt plassert innenfor cutgrensen. Så kom 80-runden torsdag, en score som to avsluttende 75-runder ikke var nok for å rette opp. Nesbru-jenta gjorde en bogey, en dobbelbogey og 16 par på sin runde lørdag.

Christine Song fortsetter å kontrollere i tet. Hun har ledet siden første runde, og tar med seg et forsprang på fire slag til den femte og avsluttende runden.

 

Runde 3

Benedikte Grøtvedt er avhengig av et lite mirakel om hun skal sikre LPGA Tour-kortet for 2012.

Det ser nok ut å måtte bli med drømmen med tanke på spill på neste års LPGA-tour for Benedikte Grøtvedt. Hun er avhengig av en topp 40-plassering denne uken for å sikre kortet for neste år, men foreløpig ligger hun for langt unna til å kunne utfordre om dette.Under fredagens tredjerunde klatret hun fire plasser med en runde på 75 slag (+3), men det hjelper ikke stort når hun er helt nede på 103. plass. Det ble seks bogeys og tre birdies på runden, og hun er 13 over par totalt. Hun har åtte slag opp til de fem spillerne som deler 36. plassen, og som dermed sikrer avansement til neste års LPGA-tour.Etter neste runde settes en cutstrek der nedre halvdel av feltet lukes bort, hvilket innebærer at Grøtvedt er avhengig av å klatre opp til en 70. plass om hun vil fullføre konkurransen. I skrivende stund er det fire slag opp til denne grensen.

Christine Song fortsetter å kontrollere i tet. Hun har ledet gjennom alle tre rundene, og leder nå med fem slag  (-10) på Jennie Lee på andreplass. Stephanie Kono og Jacqui Concoline deler tredjeplassen ytterlige to bak.

 

Runde 2

Dermed deler hun nå 107. plass, og drømmen om spill på LPGA-touren neste sesong er i ferd med å visne. 

Benedikte Grøtvedt falt 49 plasser under torsdagens andrerunde av finalen i LPGA-kvaliken.

Det er de 40 beste etter fem runder som sikrer kortet for neste år, men første mål for Grøtvedt må bli å klatre opp til 70. plass, der cuten går etter fire runder.

Hun er nå ti over par totalt, og har fire slag opp til spillerne som ligger innenfor den foreløpige cutgrensen. Ytterlige to slags bedring må til for at hun skal opp til spillerne som ligger innenfor den viktige 40. plassen.

Grøtvedts 80-runde (+2) torsdag bestod av fem bogeys, to dobbelbogeys og kun to birdies. Lederen fra første runde, Christine Song holder stand i toppen og har økt ledelsen til to slag. Hun er nå åtte under par, mens nærmeste konkurrens, Stephanie Sono er seks under. Jacqui Concolino og Rebecca Durham deler tredjeplassen på minus to.

 

Runde 1

Benedikte Grøtvedt er denne uken i gang med finalen av LPGA-kvaliken. Hun deler 58. plassen etter første runde.

Med en runde på to over par, 74 slag ligger hun kun ett slag bak 40. plassen, som er målet for uken. Det er nemlig de 40 beste og like etter fem runder som sikrer LPGA-kortet for neste år. Etter fire runder halveres feltet, slik at det blir kun de 70 beste av de 140 deltagerne som får muligheten til å spille avslutningsrunden.

Grøtvedt gjorde fire birdies på sin runde, men samtidig fire bogeys og en lei dobbelbogey. Seks slag foran troner Christine Song på toppen av leaderboardet, ett slag foran amatøren Stephanie Kono.

Skulle Benedikte holde løpet ut vil hun sammen med Suzann Pettersen utgjøre de eneste nordmennene på LPGA-touren i 2012. Hun vil samtidig bli den tredje norske kvinnen på LPGA-touren noensinne. Marianne Skarpnord hadde også LPGA-kategori i 2010, men spiller nå på Ladies European Tour.