Drammenseren leverte en runde på 69 slag (-3) under mandagens andrerunde på Briggs Ranch i San Antonio i Texas, og falt en plass ned på leaderboardet. Med ni under par er avstanden opp til toppen fortsatt på to slag, og han er i aller høyeste grad med i seierskampen før den avsluttende runden tirsdag. Houstons Roman Robledo leder med ett slag på New Mexicos John Catlin som ledet etter første runde.

Mens Mikkelsens åpningsrunde på 66 slag var bogeyfri, hadde han allerede gjort to bogeys da tre hull var spilt mandag. Heldigivis svarte han umiddelbart med birdies på de to påfølgende hullene. Med bogey på hull ni var han en over etter halvspilt runde.

På de siste ni klarte han å holde bogeyene unna scorekortet, og med to birdies samt en eagle på det 14. par 4-hullet reddet han nok en solid score. 

– Joakim hadde en tøff start, men han holdt hodet kaldt og jobbet seg tilbake igjen til tre under. Det er akkurat det vi trenger. Nå må vi bare roe oss ned og gjøre jobben tirsdag, sier lagets trener Greg Priest til baylorbears.com.

Baylor stiller til sammen med fem spillere i feltet bestående av 84 mann, og det er lagets to nordmenn som gjør det best på laget. Mikkel Bjerch-Andresen holdt seg på 23. plass etter sin andre 72-runde (E) på rad. I lagkonkurransen falt Baylor fra 4. til 5. plass, og med seks under par totalt har de ti slag opp til New Mexico i føringen.

– Banen var litt vanskeligere i dag med tøffe flaggplasseringer. Vi spilte ikke slik vi ønsket, men det var godt å se at vi kjempet hele veien, sier Greg Priest.

 

Runde 1

For en høstsesong Joakim Mikkelsen har hatt i den amerikanske collegegolfen. I starten av måneden tok drammenseren sin tredje pallplassering på rad i Rod Myers Invitational i Nord-Carolina, og kom med det på femteplass på skolens rekordliste med 14-topp-ti-plasseringer og syv topp-fem-plasseringer i sin collegekarriere. Nå ser det fort ut til at han kan pynte ytterligere på den statistikken.

Etter første runde av Stanford Intercollegiate er Mikkelsen oppe på delt andreplass, etter en flott åpningsrunde på seks under par (66). Han har to slag opp til John Catlin som leder turneringen. I tillegg er skolelaget hans Baylor på fjerdeplass i lagkonkurransen, der 15 forskjellige skoler stiller til start.

Les også: Sterkt spill av Mikkelsen

Mikkelsen er ikke eneste nordmann med i feltet – hans lagkamerat Mikkel Bjerch-Andresen deler 23. plassen etter å ha gått Briggs Ranch-banen på par.

Mikkelsen hadde en kanonstart på sin runde, og var fem under par etter ni hull, etter blant annet en eagle på det 5. hullet. Før turneringen var han ranket som landets 91. beste collegespiller av Golfstat.com, og lagets trener Greg Priest lot seg imponere av nordmannens spill.

– Joakim spilte ekstremt bra, så vi henger fortsatt med. Han bærte oss på søndag, men vi har fortsatt en lang vei igjen. Vi har to runder igjen, og jeg synes vi er i en god posisjon. Vi er klare til å spille bedre på mandag, sier Priest til baylorbears.com.

Baylor University er fem under par i lagkonkurransen, og har ni slag opp til New Mexico i tet. Turneringen avsluttes tirsdag.

NB! Tonje Daffinrud spilte i helgen Stanford Intercollegiate for Denver University. Her delte hun 57. plassen, mens Denver kom på 15. plass i lagkonkurransen.