Det var mye å smile for for de norske collegespillerne denne uken, og aller størst grunn til å være fornøyd var Sondre Ronold (Oklahoma City University). Takket være runder på 75 og 73 slag i væramputerte San Antonio Shootout delte han førsteplassen sammen med Our Lady of the Lakes Aaron Flores. Ronolds solide innsats bidro også til sammenlagtseier for Oklahoma City, som vant med bare ett slags margin. Tre av lagets spillere endte topp-10.

 

– Dagens runde var ikke så bra som gårsdagens, men en seier er en seier og jeg er stolt over at vi klarte å vinne. Vi hadde noen viktige slag mot slutten, og jeg er ekstremt glad på Sondres vegne. Han hadde en herlig uke, og roen hans var utrolig, sa OCUs trener Kyle Blaser etter turneringen.

 

Vilhelm Bogstrand og Oklahoma Christian University var også i aksjon i San Antonio, og det var de som kapret andreplassen bak sin byrival. Bogstrand tok en fin 7. plass etter runder på 78 og 74 slag.

 

Resultater

 

Ingrid Hagen gjorde også jobben denne uken i Alabama. Hennes femteplass bidro til South Alabamas beste plassering for året med andreplass i 11th Annual USA Women’s Invitational. South Alabama hadde tre spillere i topp-5, og endte ett fattig slag bak vinnerlaget Louisiana Monroe. Hagen gikk runder på 75 og 78 slag.

 

– Vi hadde ledelsen, men ingen ledelse er trygg med mindre man spiller bra. Vi måtte kjempe hardt i dag, og forholdene var vanskeligere enn i går. Men vi kunne ha spilt litt bedre, det viser bare hvor viktig det vi trenerne sier om at hvert slag teller. Men vi spilte bra og leverte en god innsats, men vi endte ett slag bak, sa lagets trener etter runden.

 

Dette var Hagens tredje topp 5-plassering som collegespiller.

 

Resultater

 

Elisabeth Haavardsholm spilte sin beste turnering i hennes fortsatt unge collegekarriere i Lady Cougar Invitational i Florida. Hun endte på sjetteplass med en totatlscore på syv over par. Haavardsholm åpnet med en 74-runde, og avsluttet med 77 slag. Dette var hennes første top 10-plassering i vårsemesteret.

 

Haavardsholms CSU Northridge endte til slutt på andreplass i lagkonkurransen, ni slag bak Cal State San Marcos.

 

Resultater

 

Mathias Lynne Schjølberg fikk det ikke helt til å stemme i North Ranch Intercollegiate. Arizona State University-spilleren endte på 53. plass etter runder på 80, 75- og 80 slag. Det var sist av hans lagkamerater, og Schjølberg hadde ingen tellende runder på lagets totalscore. ASU endte på 6. plass i lagkonkurransen.