Det er Bergens Tidende som melder at Brækhus har signert Skabo.

– Han vil gå inn som manager for meg. Vi har akkurat begynt å jobbe sammen og ting skal gå seg litt til, men jeg føler det fungerer ganske bra alleredel sier Cecilia Brækhus i et intervju med Bergens Tidende

Da Brækhus gjestet NRK-talkshowet Skavlan tidligere i høst, uttrykte hun et ønske om å konkurrere mer i USA. Da kan Skabos kontakter på andre siden av dammen komme godt med. 

– Tutta er jo litt i samme situasjon som meg. Hun har tatt en sjanse og reist ut i verden. Vi har veldig mye til felles, så jeg tror dette vil fungere veldig greit sier Brækhus til bt.no.

Hun har nylig avbrutt samarbeidet med manager gjennom fem år, Thomas Myhre. Skabo tok for noen måneder siden kontakt med Brækhus, og det er nå offisielt at de to skal jobbe sammen.

Skabo begynte sitt samarbeid med sin barndomsvenninne Suzann Pettersen 11. november i fjor, etter å ha overtatt stafettpinnen etter Jan Ove Nystuen. Skabo er representert av Wasserman Media Group i USA, med bakgrunn fra University of San Francisco, hvor han har mastergrad i sports management.

Han har hatt mange baller i luften innenfor idretten, ogb lant annet jobbet med salg og sponsorship-services for baseballaget San Francisco Giants og det amerikanske NFL-laget San Francisco 49ers. Han har også jobbet med hospitality under fotball-VM i Tyskland og for MLS-ligaen (fotball) i USA. I tillegg er han lisensiert fotballagent gjennom FIFA. 

Da Norsk Golf intervjuet Skabo for ett år siden sa han følgende:

– Hun skal bli verdens beste golfer. Jeg skal bli verdens beste manager.

Skabo tror også på et fruktbart samarbeid. Han beskriver Brækhus som en ener i en unorsk idrett, en person som byr på seg selv om sponsormarkedet setter pris på. Han mener Brækhus og Tutta har mye til felles.

– De to er unike idrettsutøvere som virkelig har forstått hva som må til for å bli verdensenere. De har holdninger som få andre utøvere har, og presterer under stort press der de virkelig må ha hodet på rett plass for å lykkes. Utenfor sine respektive arenaer er de fantastiske rollemodeller, og de har nå en unik mulighet til å både bygge hverandre, samt at det er mange synergier som skapes med de to. De vil bli godt tatt vare på nå, og det fortjener de, sier Skabo til Bergens Tidende.

Les også: – Hun skal bli verdens beste golfer, jeg skal bli verdens beste manager

Er Brækhus og Tutta Norges to største kvinnelige sportsstjerner? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!