Ventura ett slag unna å sikre seg Korn Ferry-kortet

Kristoffer Ventura ville tilbake til PGA-touren. Etter å ha misset Korn Ferry-kortet med minst mulig margin blir den veien tøff.

Publisert

Tirsdag startet nordmannen på det som lenge så ut til å bli veien tilbake til sportens beste. Etter to tunge sesonger har den tidligere Oklahoma State-studenten mistet kortet til både PGA-touren og utviklingsarenaen Korn Ferry-tour.

Men Ventura kan fortsatt spille golf. Og viste det til gagns da han hoppet rett inn på 2. steget på kvalifiseringsskolen tirsdag.

Med en sterk 68-runde som inneholdt fem birdier og en eagle leverte Ventura dagens nest beste score på Kinderlou Forest GC i Valdosta. Bare Wayne Binfield var ett slag bedre.

På andrerunden onsdag fulgte nordmannen opp med 69 slag. Dermed var han i delt ledelse med David Homes etter halvspilt turnering, og på god vei til å sikre seg kortet til det nest øverste nivået i USA.

Men da spillerne torsdag gikk ut på «moving day» – turneringens tredjerunde – fikk Kristoffer Ventura det tøffere med å følge opp det gode spillet. Det endte med en 72-runde (to birdier, to bogeyer).

Avslutningsrunden bød dessverre på for mange bogeyer. Fire firkanter på scorekortet fikk selskap av kun to birdier. 74 slag var ett for mye til å sikre seg kortet, og Ventura gikk glipp av spill på Korn Ferry-touren med minst mulig margin.

77 spillere deltok i Valdosta. De 18 beste fikk alle kortet til Korn Ferry-touren for 2023-sesongen. De kvalifiserte spillerne vil få muligheten til å forbedre sin kategori på sistesteget tidlig i november.

Ledertavle

PS! I august hadde vi besøk av Kristoffer Ventura i vår podcast. Hør hele intervjuet her:

Powered by Labrador CMS