Espen Kofstad har ikke vært seg selv lik i årets to første turneringer på europatouren – og det er ikke så rart med tanke på at hans to siste sesonger har bestått av bare tre turneringer.

Under Mauritius Open for to uker siden kom endelig det etterlengtede comebacket, hans første turneringsrunde på 350 dager. Det ble en blytung start på den nye europatour-sesongen, men siden da har han gradvis forbedret spillet sitt runde for runde.

Torsdag leverte han sin beste runde så langt i comebacket med en knallrunde på 69 slag (-3) i tøffe forhold på Leopard Creek CC i Alfred Dunhill Championship. Dermed ligger han helt oppe på 6.-plass etter første runde, kun to slag bak kvartetten på toppen av leaderboardet.

– Jeg er veldig godt fornøyd med dagen i dag. Det blåste sykt mye på de første ni hullene i dag, så der handlet det bare om å holde hodet over vannet. Jeg puttet veldig bra og senket de tøffe tre-fire meter lange «testerne» for å holde trykket oppe. Det er deilig å se at spillet blir litt og litt bedre for hver dag, sier Kofstad til Norsk Golf.

Oslo-spilleren gjorde fire birdies, kun én bogey og resten par på runden. Et av dagens høydepunkter kom på det 8. hullet da han senket en 17 meter lang putt for par.

Det er deilig å se at spillet blir litt og litt bedre for hver dag

Espen Kofstad

Kofstad sier han nå sakte, men sikkert begynner å komme tilbake i turneringsvarmen. Han sier han hadde en spesiell følelse under comebacket i Mauritius for to uker siden fordi han var usikker på om han kom til å kunne fullføre turneringen, og han visste at han var såpass rusten at scoren kom til å bli dårlig.

– I SA Open uken etter spilte jeg egentlig veldig bra, men jeg slet mye med lengdekontrollen oppe i høyden, men det er sånne ting som kommer gradvis etter hvert som jeg vender meg til å spille mer ute igjen. På back-nine den siste runden forrige uke følte jeg at jeg begynte å finne tilbake spillet litt igjen, og det var digg å fortsette i samme spor dag.

– Det er en veldig deilig bekreftelse å se navnet sitt høyt oppe på leaderboardet igjen. Det er sykt deilig å være tilbake på touren igjen. Det er dette livet jeg ønsker å leve, smiler Kofstad.

Fire slag bak Kofstad følger hans klubbkamerat Kristoffer Reitan, som på imponerende vis kjempet seg tilbake etter en tøff start på dagen. Reitan var uheldig med sin tidlige starttid og spilte hele runden i vind på 15 meter per sekund, og han kom tregt ut av portene med fire bogeys på de åtte første hullene.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Reitan senket et innspill fra 100 meter for par på hull 18 torsdag. (Foto: Getty Images)

På hull 10 til 14 klinte han til med fire birdies for å komme seg tilbake på par for dagen, men han tapte et slag igjen på det 17. hullet. På det 18. hullet lå det an til å bli minst et tapt slag til, men han senket et wedge-slag fra 100 meter for å redde par!

Reitan, som misset cuten i forrige ukes proffdebut, ligger nå på 56.-plass sammen med 15 andre spillere, ett slag utenfor den foreløpige cutgrensen.

For Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) ligger det dessverre an til tre missede cuter på rad etter at han åpnet med en tung 77-runde torsdag. Med +5 deler han 123.-plassen, fire slag bak cuten.

Leaderboard