Det norske laget startet onsdagens andrerunde på delt 7. plass, fem slag bak lederlaget Sverige. Nå er det rødt, hvitt og blått som regjerer på toppen av leaderboardet, for andre år på rad.

Debutant Sander Stavnar slet i tirsdagens åpningsrunde med en score på fire over par. Onsdag var han dagens norske navn i Japan. Vestfold-golferen, som topper Norgescups Order of Merit og ligger på andreplass på Titleist Tour Order of Merit, startet dagen med eagle. Det satte tonen for resten av dagen for hele laget.

Stavnar kom seg til slutt inn på seks under par for dagen, og var dermed feltets store klatrer, fra 48.- til delt 12. plass.

Kristoffer Reitan er beste norske spiller på delt fjerdeplass etter solide runder på en og tre under par. Han har kun fem slag opp til lederen Joaquin Niemann fra Kina.

Slaget bak Reitan fulgte Viktor Hovland opp sin åpningsrunde på 70 slag med en 69-runde. Den 15 år gamle debutanten Markus Braadlie leverer også, og er oppe på 14. plass med en under par totalt.

Takket være tre runder på 60-tallet leder Norge nå med tre slag over hjemmelaget Japan, etterfulgt av Sverige ytterlige ett slag bak.

Norge har en fantastisk statistikk å vise til i denne turneringen fra tidligere, med tre gull og et sølv på fem starter. Nå lukter det edelt metall igjen!

Resultater runde 2 

 

– – – 

 

 

Før turneringen

Norges Golfforbund (NGF) har tatt ut følgende utøvere til World Junior Golf Team Championship, uoffisielt lag-VM i golf for juniorer, som spilles i Nagoya, Japan 15.-19. juni 2015:

Markus Braadlie (15), Bergen Golfklubb
Viktor Hovland (17), Drøbak Golfklubb
Kristoffer Reitan (17), Oslo Golfklubb
Sander Stavnar (16), Vestfold Golfklubb

Uttaket gjenspeiler de tre beste norske juniorene på verdensrankingen for amatører (WAGR). En utøver har fått plass på grunnlag av resultater i Norge det siste året.

Norge har gode tradisjoner i denne turneringen med tre gull og ett sølv på fem starter. Spillerutvikler Niklas Diethelm i NGF står bak den norske medaljefangsten VM og EM de siste årene, og karakteriserer utøverne på følgende måte:

– Markus Braadlie er ny på laget. Han er en spennende utøver som har vist stabilt spill over tid i Norge.

– Viktor Hovland er vår høyst rangerte junior, og var med på laget som tok hjem seieren i 2014. Han er regjerende norgesmester, har allerede en seier i år, og er en selvskreven kandidat til laget.

– Kristoffer Reitan har allerede bred internasjonal erfaring. Med flere meritter i utlandet og sterkt delaktig på laget som tok gull i fjor, blir Kristoffer et sterkt kort også i år.

– Sander Stavnar debuterer også på Norges lag. Han har utviklet seg mye i løpet av vinteren, og med flere gode prestasjoner har han fortjent plassen på laget.