– Dette har vært en veldig spesiell opplevelse. Jeg vet at i det store bildet er Tigers karriere den beste noensinne, og jeg har sett ham gjøre ting som er helt utrolige. Men jeg skal ikke la deg glemme dette. Jeg skal minne deg på dette hver gang jeg ser det. Jeg skal bruke denne beltespennen hver gang jeg ser deg, sa Mickelson til Tiger etter å ha mottatt seddelbunken på ni millioner dollar og et diamantbelagt belte – i ordentlig tungvekterstil – som bevis på at han hadde vunnet «The Match», en oppvisningskamp der store deler av inntektene gikk til veldedige formål.

(Artikkelen fortsetter under)

Kleint

I opptakten til fredagens duell i Las Vegas ble matchen hypet opp som noe som skulle bli et banebrytende arrangement innen golf: høyteknologisk TV-produksjon med droner, pro-tracer-radar på nesten alle slag, mikrofon på spillerne og et stjernespekket kommentatorteam bestående av blant andre Hollywood-skuespillerne Samuel L. Jackson og Ben Stiller, basketball-legenden Charles Barkley og de frittalende tourspillerne Pat Perez og Darren Clarke gjorde rammen rundt turneringen til et sirkus uten sidestykke.

Selve matchen ble imidlertid en kunstig affære og levde aldri helt opp til forventningene.

I tillegg til at verken Phil eller Tiger klarte å levere sin beste golf, ble det ikke så mange spydigheter mellom de to som man hadde håpet på i forkant. Sendingen ble preget av to spillere som i starten ikke virket helt komfortable med å spille med mikrofon, og i stedet for drittslenging og vitser ble man heller servert småklein «small talk» fra de to superstjernene.

Etter hvert som de ble varmere i trøya, ble både samtalene og spillet mer interessante, men konstante avbrytelser fra det gigantiske ensemblet av kommentatorer gjorde at mye av hensikten med å ha mikrofon på spillerne forsvant.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

 

De to hovedrolleinnehaverne gjorde sitt for å sprite det opp med noen interne veddemål underveis, men sendingen ble likevel en påminnelse om at en seks timer lang reklamefri TV-sending forbeholdt kun to spillere blir litt* i det drøyeste laget.

(*veldig)

Halvveis inn i sendingen tok Charles Barkley bladet fra munnen og sa det mange av oss tenkte:

«This is some crappy golf!».

 

Ut i omspill

Phil Mickelson fikk et tidlig overtak i matchen da Tiger bommet en kort putt på det andre hullet. På de påfølgende hullene hadde Mickelson flere muligheter til å øke ledelsen, men dårlig putting fra «Lefty» holdt Tiger inne i matchen. Derfra vekslet matchen frem og tilbake, men da Tiger gjorde en upresset feil fra fairway på det 16. par 5-hullet og gjorde bogey, fikk Mickelson igjen overtaket.

Gleden ble likevel kortvarig, for bare et kvarter senere senket Tiger en chip fra bakkanten av green for birdie for å utligne med ett hull igjen å spille, til stor jubel fra et galleri av VIPer, som sannsynligvis ikke hadde punget ut få dollar for å overvære begivenheten som ikke var åpen for et ordinært betalende publikum.

«Akkurat som i gamle dager», hørte man Tiger si til sin caddie Joe LaCava etter å ha stått for kveldens utvilsomme høydepunkt.

«Det der har du gjort mot meg i 20 år», kontret Mickelson på vei videre til 18. tee.

Og var det noe denne matchen handlet om, så var det nettopp dette: Å feire to fantastiske golfkarrierer som dessverre snart nærmer seg slutten.

(Artikkelen fortsetter under)

Med hvert sitt par på det 18. hullet bar det ut i omspill for Tiger og Phil, som begge leverte runder tilsvarende 69 slag. Mickelsons runde var uten bogeys, mens Tiger, som spilte for første gang siden Ryder Cup i september, gjorde seks birdies og tre bogeyer.

I omspill delte de det 18. par 5-hullet to ganger, før arrangøren skrudde på flomlysene og flyttet utslagsstedet nærmere green for å gjøre om hullet til et kort par 3-hull.

Her trakk Mickelson til slutt det lengste strået med å senke en halvannen meter lang putt for birdie på det 22. hullet.

Dermed kunne han omsider brette ut dollargliset. Etter at seieren var et faktum, konstaterte han:

– Dette er ikke The Masters eller U.S. Open, det vet jeg. Men det er noe. Endelig har jeg noe jeg kan bruke mot deg!

Mickelson kommer til å gjøre sitt beste for å sørge for at Tiger ikke glemmer denne matchen med det første. Men de kommer nok begge til å huske den lenger enn noen av TV-seerne vil gjøre.