Turneringen spilles over to runder uten cut på Holtsmark GK i Buskerud 15. og 16. juni, og har i utgangspunktet plass til et felt på 144 spillere. Elleve dager før påmeldingsfristen går ut, er det imidlertid bare 25 spillere som har meldt seg på – og ikke én eneste dame.

Det til tross for at det i år er åpnet for at enda flere spillere kan få muligheten til å delta.

Frem til i år var turneringen vært forbeholdt alle herrespillere med ti i handicap eller bedre, og damer med handicap på 16 eller bedre – med laveste tillatte alder på 30 år.

Thomas Vesteraas i NGF håper flere benytter muligheten til å melde seg på mid-am-NM i innspurten. (Foto: NGF)

I år er det derimot også åpnet for en egen klasse for spillere mellom 20-29 år (ikke offisiell NM-klasse), men det har foreløpig ikke vært tilstrekkelig med tanke på å få opp påmeldingstallene.

– Turneringen er en god mulighet for deg som vil teste deg mot andre spillere på et nasjonalt nivå, sier Thomas Vesteraas, turneringsansvarlig i Norges Golfforbund.

NM i mid-am er i år flyttet frem to måneder sammenlignet med tidligere. Grunnen er at det nå er det lagt til en startbillett (wild-card) til sommerens norgesmesterskap på Losby GK i potten til vinnerne av dame- og herreklassen.

Også fjorårets startfelt i mid-am-NM ble preget av et glissent startfet med under 50 deltagere. Vesteraas sier at hvis utviklingen fortsetter slik, må NGF ta en fot i bakken og vurdere om hvorvidt turneringen må fjernes fra kalenderen.

– Denne turneringen er et av de få breddetiltakene NGF har på turneringssiden i denne aldersgruppen. Hvis interessen viser seg å være laber også i år, må vi ta en vurdering om dette skal være et tilbud som vi skal fortsette med. Det hadde vært veldig synd, konstaterer han.

(Link til påmelding i Golfbox)