Av de 288 spillerne som deltok i turneringen, var det to av fem norske spillere som sikret seg en avansement fra slagspillet blant de 64 beste som avanserte til match-sluttspillet: Oslo GKs Jarle Volden og Kristoffer Ventura.

Onsdag slo 32-delsfinalene i gang, og det endte med overlegne seiere for både Ventura og Volden. Ventura, som er rangert som den 39. beste amatøren i verden, utklasset australieren Blake Windred 5&4, og også i Voldens match ble det avgjort i god tid før det 18. hullet. Volden, nummer 987 i verden, gruste tyskeren Timo Vahlenkamp (709 i verden) 4&3.

I torsdagens 16-delsfinale fortsatte de der de slapp. Volden imponerte stort da han slå Harrison Endycott fra Australia, som ligger 950 plasser over ham på verdensrankingen. Ventura kom seg også videre etter å ha slått skotten Craig Howie på det andre omspillshullet, men i ettermiddagens åttedelsfinale var det dessverre stopp mot engelskmannen Harry Ellis etter 3&1-tap.

Volden beholdt på sin side foten på gassen mot skotten Ryan Lumsden. Med seier to opp sikret Volden seg en plass i kvartfinalen mot australieren Dylan Perry, nummer 65 i verden. Der ble det dessverre over og ut for Volden, som tapte den jevnspilte matchen på hull 18.

Volden var ikke en del av det norske landslaget som reiste til Skottland denne uken, men klarte på egen hånd å komme lengst av de norske gutta. De som kom til kort i kvalifiseringen, var Knud Andreas Krokeide, Markus Braadlie og noe overraskende også Viktor Hovland, Norges høyest rangerte amatør. 

Lørdagens vinner av The Amateur Championship belønnes med en billett til The Open Championship på Royal Birkdale, årets tredje major for herrene.

Leaderboard Amateur Championship