Denne uken står nemlig Lag-NM på menyen, hvor jeg sammen med mine fire høyt motiverte lagkamerater: Stian Hansen, Rikard Halvorsen, Joakim Schive, og Henning Lindberg, skal ut og forsvare Grønmo’s ære!

Turneringen finner sted på Oslo Golfklubb fredag, lørdag, og søndag denne uken, og jeg oppfordrer alle golfinteresserte til å ta turen ut om de ønsker å se mye forhåpentligvis god golf i Bogstads alltid upåklagelige omgivelser.

Etter dagens treningsøkt, som ikke helt tilfeldig tok sted nettopp på Oslo Golfklubb, kan jeg melde om perfekte fairwayer og raske greener.

Til tross for at norske golfbaner slettes ikke har de beste forutsetningene for å holde bra kvalitet – grunnet det naturligvis ugunstige klimaet, er det alltid fascinerende å se hvilken fantastisk stand dette anlegget holder år etter år!

Dette gleder naturligvis oss spillere veldig, spesielt med tanke på at mange av oss skal tilbakelegge hele 90 hull hver, fordelt på disse tre dagene..

Ellers så er det jo mye annet kult som skjer ute i golf verdenen om dagen.

De av dere som så på PGA Tour turneringen «John Deere Classic» i helgen ble vitne til at 19-åringen Jordan Spieth til slutt vant, etter først å ha senket et bunkerslag på det 72. hullet, for deretter å sikre seieren gjennom et 3-manns omspill!

Spieth, som jeg for øvrig spilte mot i NCAA Regionals på college i fjor, opptrer med en utrolig imponerende ro og trygghet tross hans unge alder. Steget han har tatt fra å ikke engang ha status på Web.com Tour, til nå å ha sikret seg vinnerstatus på PGA Touren er helt vanvittig, men samtidig utrolig kult å se.

Uten at jeg kjenner Jordan Spieth utover det jeg har sett, er han altså en av spillerne som måtte gi tapt for Team Norway’s Joakim Mikkelsen under «Big 12 Conference Championship» våren 2012.
Etter at min norske treningskamerat viste hva han virkelig var god for og like gjerne stakk av med seieren.

De færreste nordmenn har lite begrep om hvilken prestasjon det er å vinne «Big 12», som år etter år regnes som college-golfens tøffeste «conference».

Men det faktumet at ukens PGA-tour vinner ble slått av Joakim både i «Big 12 Championship», samt PGA Tourens «Q-School» høsten 2012, forteller i alle fall meg at også norske spillere har en fair sjangs til å komme seg gjennom dette hyppige omtalte «nåløyet».
At vi ikke har den bredden som våre skandinaviske venner Sverige og Danmark har er det vel ingen tvil om. For ikke å snakke om ordentlig store golf «powerhouses» som USA og Asia.

Men at vi norske også har alle muligheter kan vel ingen nekte for.
Uansett hvordan man vrir og vender på det, så har vi jo Suzann Pettersen som utvilsomt har klart det! Og sist gang jeg sjekket var hun definitivt norsk statsborger.

Når det gjelder The Open på Muirfield denne uken, så tror jeg forresten at det kan bli sinnsykt spennende!
Med en Phil Mickelson i form, en revansjesugen Adam Scott, i tillegg til resten av verdenseliten så må det jo bare bli bra. Kanskje noen av unggutta skal opp og yppe seg litt også?

Uansett så håper jeg at Tiger tar sin 15. major. Han er og blir kongen av golf.

Vi snakkes!

Anders