Stavnar (Vestfold GK), som bare er inne i sitt første år på videregående skole, har løftet spillet betraktelig siden lørdagens skuffende åpningsrunde på 77 slag.

Søndag fulgte hun opp med en sterk 70-runde, før hun mandag klinket til med en overbevisende runde på seks under par i Marokko.

Det har løftet henne helt opp til 21. plass på leaderboardet, 39 plasser over der hun startet dagen. Med -3 sammenlagt har hun nå skaffet seg en luke på tre slag ned til feil side av kvalifiseringsgrensen.

Det er de 30 beste etter onsdagens femte og avsluttende runde som sikrer Ladies European Tour-kortet for 2017. Skulle Stavnar holde løpet ut, vil det utvilsomt være en av tidenes sensasjoner i Golf-Norge. Suzann Pettersen var til sammenligning 19 år gammel da hun debuterte som Ladies European Tour-spiller.

– Madelene har definitivt noen imponerende kvaliteter for en 16-åring. Hun hadde en svak åpningsrunde, til tross for at hun slo ballen ekstremt bra under treningsrundene. Nå har hun slått tilbake med åtte under par på de 36 siste hullene. Hun er definitivt en spiller å følge med på i fremtiden, sier hennes trener og Team Norway-coach, Geoff Dixon, til Norsk Golf.

Stavnars klubbvenninne Celine Borge (18) var den eneste norske spilleren på riktig side av kvalifiseringsgrensen før mandagens runde. Borge, som sliter med influensa denne uken, har falt til en foreløpig 55. plass (+3) etter en tredjerunde på fem over par. Hun har to slag opp til kvalifiseringsgrensen. Der ligger også Veslemøy Heramb, som gikk en runde på en under par mandag.

NB! Bli bedre kjent med Borge og Stavnar i portrettintervjuet som stod på trykk i årets siste utgave av Norsk Golf. Portrettet kan du lese her. 

To slag Borge og Heramb følger Team Norway-proff Marita Engzelius. Hun har skuffet i sin siste turnering for året og ligger helt nede på 82. plass, syv over par. Cuten settes etter tirsdagens fjerde runde, der kun de 60 beste får mulighet til å fullføre turneringen.

Leaderboard