41. plass for Engzelius

Marita Engzelius startet bra i sin siste runde av Guardian Retirement Championship at Sara Bay.

Runde 3

Det så en stund ut til at Marita var i god flyt på sisterunden av denne ukens Symetra Tour-turnering.

Hun var -1 etter syv spilte hull takket være birdien på hull 5, men dessverre klarte hun ikke å holde koken helt inn.

På hull åtte og ni ble det to bogeys, og på hennes tiende hull måtte hun ta til takke med dobbelbogey. Birdien på hull 11 hadde liten effekt da hun på det 12. hullet måtte notere seg nok en bogey.

Hun holdt par inn de siste seks hullene, og endte til slut opp med 25 slag, +9 totalt og delt 41. plass. Til tross for sin runde over par klatret hun tre plasser på resultatlistene.

Helgens vinner ble til slutt Marissa Steen fra USA. Hun måtte ut i omspill med kinesiske Yueer Cindy Feng da de begge avsluttet med -3 totalt. Steen kom til slutt ut som vinner etter å ha spilt det 18. hullet fem ganger! Megan McChrystal endte alene på tredjeplass, slaget bak Steen og Feng.Med 16 par på andrerunden klarte hun cuten i helgens turnering på Symetra Touren i Sarasota, Florida.

Runde 2

Nok en cut er klart for Marita Engzelius på Symetra Touren, og søndagsrunden står for tur. Lørdagens runde på 74 (+2) holder til en 44. plass og seks over par sammenlagt, tre slag over cut-grensen.

Andrerunden til Engzelius var fattig for birdies, men det var til gjengjeld lite som skjedde i løpet av runden. Bogeys på hull 1 og 18 og dermed 16 par i mellom holdt med god margin, og hun avanserte åtte plasser på resultatlistene.

For Symetra-proffen er det fire slag til 16. plassen og seks slag til topp-10. Yueer Cindy Feng leder med -4 totalt og har to slag ned til danske Therese Koelbaek på to under par.

Amerikanske Katie Kempter delte 52. Plassen med Engzelius første runde, men avanserte til tredjeplass etter å ha notert 67 slag på lørdagens runde. Det er foreløpig turneringens laveste score.

Runde 1

Marita Engzelius måtte fire over par i første runde av Guardian Retirement Championship at Sara Bay.

Etter en måned uten turneringer er Marita tilbake i turneringsmodus. Dessverre ble det ingen noen drømmeåpning for Oslo-jenta, men hun kan fremdeles holde seg over cut-grensen dersom hun spiller rundt par eller under.

Engzelius gikk ut på førsterunden fra hull ti og åpnet med tre strake par. Etter dagens første bogey på hull fire satte hun birdien på neste, men så ble det tøft. Fire bogeys på de fire siste hullene før runding tok henne til fire over par etter ni spilte hull.

Så kom det en dobbelbogey på hull fire etter tre strake par. Dette tok henne til seks over par og under cut-grensen. Heldigvis kom hun seg for tilbake over grensen, for allerede neste hull glimtet hun til med birdie. Nok en birdie kom på hull syv, hennes 16. hull for dagen. Med til sammen fem bogeys, tre birdies og en dobbelbogey ligger hun på 52. plass etter første runde på +4 –to slag over den foreløpige cut-grensen.

De 70 beste er med videre etter dagens runde, og grensen går foreløpig på +5.

Det er et stykke opp til lederen for Marita, men mye kan skje de neste to rundene. Samtidig er det kun fire slag opp til topp-10. Yueer Cindy Feng fra Kina leder på -3 etter første runde, ett slag bak spanske Marta Silva og amerikanske Rachel Rohanna. Danske Therese Koelbaek ligger på delt fjerdeplass etter sin 71-runde.