Losby-golferen gikk nemlig i lederballen søndag, sammen med Sam Little og Simon Thornton som lå ett slag foran ham etter tre runder. På jakt etter meget viktige kroner i kassa mot sesonginnspurten trengte han en plassering i toppen, men måtte dessverre konstatere at han falt utenfor topp-5 søndag.

Med en avslutningsrunde på 71 slag (E) endte han til slutt på delt syvendeplass, 12 under par totalt. Marginen opp til seiersherren Sam Little ble til slutt på fire slag. Det var først og fremst de første ni hullene hvor Kofstad ble hektet av i seierskampen, etter at han noterte seg for syv par og to bogeys. Little gjorde på sin side også to bogeys, men fulgte også opp med fire birdies. På back nine skjerpet Kofstad seg og gjorde to birdies og resten par, og sikret i det minste en topp ti-plassering. 

Dette var Espens tredje topp-ti plassering for året. Hans femteplass i Scottish Hydro Challenge i juni står fortsatt som hans beste resultat på Challenge-touren i karrieren. Helgens plassering er verdt omlag 5000 euro, hvilket betyr at han nok klatret opp noen plasser på pengelisten. Nå retter han og Knut Børsheim øynene mot neste ukes Fred Olsen Challenge de Espana. Dette er den fjerde siste turneringen for sesongen.


Runde 3

Etter at Knut Børsheim misset cuten fredag er det opp til Espen Kofstad å forsvare norsk ære denne helgen, og du verden som han har prestert så langt! Før tredjerunden i Frankrike lå Losby-golferen på 11. plass, men med en knallsterk 66-runde lørdag (-5) er han nå oppe på tredjeplass. Den deler han med engelskmennene Gary Lockerbie og Matthew Baldwin, og trioen har kun ett slag opp til Sam Little (England) og Simon Thornton (Irland) som leder.

Kofstad gjorde seks birdies, en bogey og resten par under moving day, hans nest beste runde så langt. Torsdag innledet han med en 65-runde, og lå da på andreplass.

ALLIANZ Golf Open Grand Toulouse er den 5. siste på årets Challenge Tour-program, og med en plassering i toppen vil jakten på kortet for 2012 plutselig se mye lysere ut. En seier vil gjøre ham 25 600 euro rikere, mens en topp 5-plassering vil garantere ham en sum på minst 8 000 euro. 

I fjor var det en total pengesum på 58 888 euro som sikret den siste Europa Tour-plassen. Om man tar høyde for at det er det samme som kreves i år for å kvale mangler Kofstad drøye 22 000 (173 000 kroner). Skulle han beholde tredjeplassen søndag vil han bli 11 200 euro rikere. Med en margin på 11 584 euro opp til 21. plassen på Order of Merit (91 330 kroner) trenger Kofstad sårt en plassering i toppen snart, og han har nå gitt seg selv et perfekt utgangspunkt for den dagen skal komme i morgen.

I morgen går han ut i ball sammen med de to lederne kl 10:40. Vi krysser fingrene for at han holder løpet ut!

 

Runde 2

Espen Kofstad klarte ikke å følge opp sin fantastiske 65 runde fra åpningsdagen i andre runde av ALLIANZ Golf Open Grand Toulouse fredag. Oppskriften skulle bli 70 slag, en under banens par, og nå befinner 24-åringen seg på en delt 11. plass på leaderboardet. Med syv under par totalt har han fem slag opp til engelskmannen Matthew Baldwin som leder med to slag på Robin Wingardh (Sverige) og lederen etter første runde, Christophe Brazillier (Frankrike).

 

Kofstad sin runde var stabil, men en dobbelbogey ødela for det som kunne vært nok en bra score – tre birdies og 14 par ble det, men dobbelbogeyen på det 8. par-4 hullet gjør at han nå ligger utenfor topp-ti. Hadde det ikke vært for denne ville han delt fjerdeplassen.

Knut Børsheim må dessverre pakke sakene tidlig etter to 71 runder på rad. Spillerne scorer lavt i Frankrike, og med en totalscore på par endte han på 74 plass, to slag bak cutgrensen. Forhåpentligvis kommer han sterkere tilbake neste uke i Fred Olsen Challenge de Espana.

 

Runde 1

Sesongen til Espen Kofstad har fått noen skudd for baugen de siste ukene. Etter to turneringer med missede cuter har han falt ned til 33. plass på pengelisten, og det har begynt å spøke med tanke på avansement til neste års Europa-tour. I Frankrike ser han nå ut til å få skuta tilbake på rett kjøl, etter en fantastisk åpningsrunde på 65 slag (-6).

Runden, som bestod av hele ni birdies, samt to bogeys ga ham delt klubbhusledelse med Lasse Jensen, Ben Parker og James Byrne, men har siden blitt dyttet ned til delt andreplass etter at franskmannen Christophe Brazillier leverte en runde på utrolige 62 slag. Det er fortsatt noen spillere ute på banen.

Knut Børsheim har også vært i aksjon i Frankrike. Med en 71-runde (E) bestående av tre bogeys og tre birdies deler han 59. plassen. Det er dog meget jevnt i toppen, og det er ikke mange slag opp til toppen av leaderboardet. Børsheim spilte seg med andreplassen i Kazakhstan Open for to uker siden seg opp til 19. plass på pengelisten. Forrige valgte han å stå over M2M Russian Challenge Cup, og falt til 22. plass. Med sine 47 867 innspilte euro har han kun 674 euro opp til den viktige 21. plassen.