Etter runde 2, var det en trio på topp. Etter nattens runde er det en duo som står igjen på topp, med 16 slag under par sammenlagt. Justin Leonard er den eneste fra gårsdagens ledertrio som fortsatt ligger øverst på leaderboardet. Nå har han fått en tøff kamp om seieren, ettersom ”rookien” Kevin Chappell gikk en glimrende runde under nattens spill. Leonard har ikke vunnet siden 2008. Det er tredje gangen at mannen fra Texas har vært i denne posisjonen på de seks siste årene. Det er ingen tvil om at Leonard nå ønsker å ta sin 13 PGA-seier.

– Det er fint å være i denne posisjonen. Selv om det er den siste uken av dette året, er det en fin fremgang og jeg tror dette vil gi meg mye energi de neste månedene når jeg er hjemme og har fri… og gjør meg klar for neste år, sier Leonard til pgatour.com.

Chappell har sjansen til å dra i land en stor seier i morgen. Mest av alt håper han å bli like suksessfull som motstanderen Leonard.

– Jeg ville tatt hans karriere akkurat nå om han hadde gitt den til meg, forteller Chappell, som har to topp tre plasseringer i år.

Under nattens runde gikk Leonard to slag under par, mens Chappell gikk seks slag under par. Duoen som nå ligger 16 slag under par sammenlagt, kan ikke være helt trygge. Ett slag bak ligger Bio Kim, og to slag bak ligger Nick O`Hern og svenske Henrik Stenson. Det blir en tøff avslutting på dette eventyret, om hvem som går av med seieren.

Runde 2

Justin Leonard, Henrik Stenson og Bio Kim ligger på en delt førsteplass etter den andre runden av

Children’s Miracle Network Hospitals Classic. Alle tre ligger på 12 slag under par. Leonard gikk hele ni slag under par på runden, som er den laveste scoren denne sesongen for amerikaneren.

– Dette var en morsom og flott dag, sier Leonard til PGAtour.com. Svenske Henrik Stenson gikk en god runde. Han fastsatte dagens nest laveste score, med åtte slag under par på Lake Buena Vista, Fla. Dermed er svensken med i tetkampen om å vinne den eventyrlige førsteplassen.

 

Onkel Skrues pengesekk

Det er ikke bare vinneren av Children’s Miracle Network Hospitals Classic som skaper spenning denne helgen. Den tøffe kampen mellom

Webb Simpson and Luke Donald pågår for fullt. Begge spillerne kjemper om årets pengetittel. Etter den andre runden, ligger kamphanene helt likt på tabellen. Begge står med syv slag under par sammenlagt. Det er dårlige nyheter for Luke Donald som bare gikk ett slag under par på den andre runden. Webb Simpson har 363.029 dollar til gode på Donald, og spiste inn de to slagene Donald hadde til gode på han etter den første runden.

Det betyr at de to konkurrentene vil gå sammen den tredje runden.

 

Runde 1

Det handler om tre ting denne uka:
– Hvem som vinner Children’s Miracle Network Hospitals Classic
– Hvem som blir nummer en og to på pengelisten
– Hvem som blir Årets Spiller
Det handler om et par ting til også, så som hvem som klarer å ta seg inn blant de 125 beste på pengelisten og sånn sett sikre seg spillerettigheter for neste år, men hovedfokuset, det de fleste snakker om, er duellen mellom Luke Donald og Webb Simpson.
Og etter første runde er det Donald som har sikret seg et lite forsprang. Han åpnet med en 66-runde, men det er ikke mer enn to slag bedre enn Simpson. I golfsammenheng er det ingenting.
Simpson og Donald er også satt opp i samme ball i de to første rundene.
– Vi kommer fint overens, og vi hadde det morsomt sammen der ute i dag, sa Donald etterpå.
– Det var morsomt. Vi hadde det trivelig, sa Simpson, som har 363.029 dollar å gå på.
Donald er i delt ledelse i turneringen, og der er han nødt til å holde seg også om han skal ta igjen Simpson på pengelisten. Hele sju spillere begynte turneringen på seks slag under par. James Driscoll, Gary Woodland, Scott Stallings, Derek Lamely, Arjun Atwal og Nathan Green er altså seks under par i den siste PGA-turneringen for året.
Donald ble med i ukens turnering fordi Simpson gjorde det så bra sist uke.
– Fokuset mitt denne uka er å prøve å vinne turneringen. Jeg må selvfølgelig slå Webb, men jeg må slå resten av startfeltet også. Så jeg må holde et øye på de andre også.
 
Høydepunkter

Kilde: Reuters