I kraftig vind på Finca Cortesin, fortsatte den hardtslående belgieren sin fantastiske statistikk i turneringer sponset av den svenske bilgiganten.

 

Siden hans første Europatour-seier i Volvo China Open i 2011 har han endt på tredjeplass i fjorårets Volvo World Match Play, fjerdeplass i Volvo Golf Champions, og andreplass i Volvo China Open.

 

Søndag gikk han hele veien mot Europas Ryder Cup-helt fra 2010, Graeme McDowell, som hele tiden kjempet seg tilbake i matchen etter å ha ligget under.

 

– Det betyr alt. Hvor skal jeg starte? Jeg følte at jeg hadde en god mulighet i fjor i det samme formatet, så jeg var litt skuffet over å ikke komme til finalen. For to dager siden lå jeg på rommet mitt og sov, og tenkte på at jeg skulle reise hjem. Det betyr så mye å stå her nå. 

 

– Jeg spilte bra i tøffe forhold. Man vet det blir vanskelig i slik vind. Grame McDowell har vunnet US Open, så han er vant til å spille i vanskelige forhold. Jeg visste at det kom til å bli en ekstra tøff match i slike forhold, sa Colsaerts etter at seieren var et faktum.

 

29-åringen fra Brüssel slår i snitt 316 yards fra tee, (288 meter), lenger enn spillere som Bubba Watson og Dustin Johnson. Han er nå oppe på 32. plass på verdensrankingen, og nærmer seg en plass på høstens Ryder Cup-lag. Med seieren ble han også den første belgieren til å vinne to ganger på Europa-touren.